El MoraBanc suma la seva cinquena victòria consecutiva a la LEB Or

Els tricolor pateixen més del compte contra el Leyma Corunya (77-70) a causa d’una nova desconnexió

Per David Sansaloni

Dos Anjos esmaixa en una jugada del partit d’ahir entre el MoraBanc i el Leyma Corunya. | Dani Catalán - BCA

El MoraBanc va sumar ahir la seva cinquena victòria consecutiva a la LEB Or en vèncer el Leyma Corunya al Poliesportiu per 77-70 en un partit d’infart a causa, una vegada més, d’una desconnexió inexplicable al tercer quart.

Speight va ser l’encarregat d’obrir el marcador per als tricolor, mentre que posteriorment es va castigar els visitants amb bones accions a la zona, aprofitant el bon posicionament de Dos Anjos. Les recuperacions va ser clau per al MoraBanc en els primers instants, i és que es va veure un Leyma Corunya més imprecís, que va patir a l’hora de defensar els contraatacs.

Amb un Dos Anjos completament endollat i amb Josep Pérez fent una passa endavant, sobretot com a assistent, els locals van resoldre els primers 10 minuts amb el 24-11 al marcador. Les jugades es finalitzaven amb fluïdesa, sobretot de mitja distància, amb protagonisme per a Andric al segon període. Els gallecs no van acabar de saber com capgirar la situació, sumant més pèrdues, inclús a l’hora del rebot, que va propiciar que el MoraBanc eixamplés la diferència al descans amb el 47-27.

El +20 indicava que, a priori, estava tot fet, i aquesta va ser l’errada. Com si fos un malson, els tricolor van tornar a deixar sortir la versió que desapareix completament del parquet. Tant va ser així que la diferència va anar reduint-se a poc a poc fins a establir un parcial de fins a 6-20 a favor del Leyma Corunya. A la banqueta, l’entrenador del MoraBanc, Natxo Lezkano, no s’ho explicava, ni tampoc l’aficionat. Mèrit dels visitants, sí, però també molta part de culpa dels andorrans. Diagne va ressuscitar els seus aportant 11 punts, i va estar ajudat per Jacovics i Barrueta, amb gairebé 10 punts cadascun (55-48).

El joc coral del Leyma Corunya va enfonsar el MoraBanc, posant el 55-48 quan faltaven només 10 minuts pel final. Amb aquest context van afrontar els tricolor l’últim quart, que va començar amb un Micah Speight inspirat i amb Johnny Dee fent els seus primers punts del partit. De fet, tanta va ser la incidència d’Speight (14 punts fins al moment) que va provocar el temps mort del Corunya en establir el +12 i amb l’afició entregada.

Dos Anjos i Luz van fer oblidar una mica la desconnexió exagerada del tercer quart, però no estava tot fet, ni de troç. Una bona penetració del base brasiler i un triple de Czerapowicz van servir per respirar i tancar el partit amb el 77-70 final.

Les claus

-Bon inici: El joc interior del MoraBanc va ser d’allò més sòlid en els primers instants de trobada, amb Dos Anjos com a destacat.

-Joc coral: Els tricolor van moure la pilota amb criteri, i van poder convertir-ho en punts per posar el +20 de diferència al descans.

-Malson: El tercer quart va arribar a tenir un parcial de 6-20, tornant a ser un malson per als tricolor, després de guanyar de 25.

-Ressusciten: Speight va sortir al rescat, amb bones combinacions amb Dos Anjos, per tancar finalment un partit d’infart.