PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Acaba sortint creu

El VAR torna a ser protagonista en la derrota de l’FC Andorra per 1-0 davant l’SD Huesca en un partit boig

Per David Sansaloni

Pastor lluita una pilota amb Kanté en una acció del partit d’ahir entre l’SD Huesca i l’FC Andorra a l’Alcoraz.
Pastor lluita una pilota amb Kanté en una acció del partit d’ahir entre l’SD Huesca i l’FC Andorra a l’Alcoraz. | @FCANDORRA

L’FC Andorra va sumar ahir una nova derrota a LaLiga SmartBank, en aquesta ocasió per la mínima, 1-0, davant l’SD Huesca a l’Alcoraz, en un partit que va tenir de tot, amb protagonisme per al VAR i també dos expulsats, un per a cada equip. De nou, a la moneda va sortir creu, i l’equip va tornar a veure la cara més amarga del futbol modern.


Només 19 segons va tardar el Huesca a trepitjar l’àrea tricolor amb perill en una de les ocasions més clares de la primera meitat. Un enviament llarg que calcula malament Adri Vilanova, la pilota li passa per sobre i Kanté registra una cursa de 30 metres per plantar-se sol cara a cara amb Ratti, i sort que el porter va saber tapar qualsevol forat per rebutjar el xut a escassos metres. A partir d’aquí, intercanvi de cops a base de contraatacs. Primer ho va intentar Pampín per banda esquerra, sense trobar rematador, i el mateix pels locals, amb Juan Carlos que no va arribar a la centrada per ben poc.


Com ja és habitual, els del Principat es van establir com els dominadors de la pilota davant d’un equip que va mostrar mecanismes defensius molt sòlids, deixant pocs espais. Tot i això, el joc posicional dels de Sarabia va ser efectiu, però el Huesca necessitava poc per plantar-se ràpidament en camp contrari després de desbaratar les combinacions tricolor.


No ho van tenir fàcil els andorrans, i és que al davant tenien un equip que registrava únicament una derrota, en la primera jornada, a casa, sent el millor local de la lliga. La combinació en curt dels tricolor va animar el Huesca a pressionar alt, una clara declaració d’intencions. El duel d’estils, tal com va plantejar Sarabia, va ser evident. Bloc alt contra bloc baix. Els contraatacs els va saber aprofitar el conjunt de Cuco Ziganda per xutar en més ocasions, però sense sort.


Orellana va gaudir d’una bona ocasió gràcies a una falta directa, però va ser Joaquín Muñoz qui va posar l’esglai a la banqueta tricolor. L’atacant va traçar una bona diagonal, que va finalitzar amb un bon xut creuat, però millor va ser l’aturada de Ratti, que amb la punta dels dits va evitar l’1-0. Així doncs, amb l’empat a zero es va arribar al descans.


Ja en la represa, i tal com havia fet el Huesca al començament del partit, la més clara, en aquesta ocasió, va ser per l’FC Andorra. Marc Fernández va posar una centrada perfecta al cap de Carlos Martínez, que dins de l’àrea petita i completament sol no va saber dirigir el remat.


Malauradament, tot acabaria capgirant-se per als de Sarabia, amb el VAR, novament, com a protagonista. Kanté va intentar rematar una passada dins l’àrea, emparellat amb Vilà. Cap dels dos arriben a tocar la pilota, però el VAR acaba determinant que el tricolor trepitja l’atacant local, provocant penal i la segona targeta groga. Amb Vilà expulsat, Juan Carlos Real va posar la cirereta a la jugada en marcar des dels 11 metres i establir l’1-0.


Lluny de tancar-se al darrere, i sense res a perdre, Sarabia va apostar per mantenir una idea de control i atac. Això sí, qualsevol pèrdua era una opció per al Huesca, que no va dubtar en cap moment en sortir a l’atac. L’entrada d’homes com Valera o Bakis van deixar clares les intencions dels tricolor, però no va ser suficient, tot i que l’àrbitre mostraria una nova vermella, en aquesta ocasió al golejador Juan Carlos Real a causa d’una entrada dura sobre Alti.


Vilarrasa va perdonar el 2-0 i, finalment, els minuts es van acabar pels de Sarabia, que van recollir una nova derrota, la segona consecutiva a la lliga, per la mínima davant un Huesca que continua fent de l’Alcoraz un fortí. 

 

 

El vestidor: Eder Sarabia

 

«Una vegada més que no tenim sort amb l'arbitratge»

 

L’entrenador de l’FC Andorra, Eder Sarabia, es va mostrar contundent a l’hora de contestar algunes preguntes en roda de premsa posterior al duel. «Una vegada més que no tenim sort amb els àrbitres», va dir el tècnic amb relació a la polèmica expulsió de Martí Vilà, que «ho ha canviat tot».

En referència al joc de l’equip, Sarabia va trobar a faltar «algun tir més de fora de l’àrea, o inclús finalitzacions més clares», que no van acabar arribant.

 

 

El destacat: Nico Ratti

 

-Providencial: El Huesca va gaudir de dues ocasions molt clares de gol, en les quals va haver d’intervenir el porter tricolor, rebutjant ambdues amb solvència.

-Participatiu: La pressió alta dels locals a la sortida de pilota de l’FC Andorra va provocar que Ratti participés més de l’habitual, encertant en les seves decisions.

-Mala sort: L’única pilota que no va poder aturar el porter tricolor va ser el penal, en ser superat per Juan Carlos Real. Un detall que va acabar decidint el partit.

PUBLICITAT
PUBLICITAT