PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Lleuger repunt de la pressió sanitària amb set ingressats

Salut admet que la grip enguany té un impacte més «virulent»

Per El Periòdic

La façana de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell.
La façana de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell. | Arxiu ANA

L’Hospital Nostra Senyora de Meritxell està vivint un petit repunt en la pressió sanitària a causa de la pandèmia de coronavirus per l’augment del nombre de persones ingressades a planta del centre mèdic, fins a un total de set. Ho va comunicar ahir el ministre de Finances i Portaveu, Eric Jover, qui va posar en relleu que la situació a la Unitat de Cures Intensives (UCI) es manté estable sense hospitalitzats i cap ciutadà requereix ventilació mecànica. «L’hospital ha viscut un lleuger increment, però no preocupa i no ens obliga a canviar les mesures de prevenció decretades», va assegurar.

En relació amb l’evolució de la pandèmia, el titular de Finances va lamentar la defunció d’una pacient hospitalitzada durant el cap de setmana, un traspàs que eleva el nombre de defuncions relacionades amb el coronavirus a 158. El nombre de casos actius si situa en els 336 després que durant la darrera setmana s’hagin detectat 227 nous positius, però s’hagin atorgat 221 altes. D’aquesta manera, la xifra d’infeccions registrades a Andorra des de l’inici de la crisi sanitària el març del 2020 és de 47.446, mentre que les altes són 46.952.

Qüestionat sobre l’evolució al país dels virus estacionals, com la grip i la bronquiolitis, Jover va acceptar que la pressió sanitària es veurà incrementada al llarg de les pròximes setmanes per la proliferació dels contagis i, com s’ha vist al país veí del sud, enguany la grip té un impacte més «virulent» que en altres anys, va informar l’ANA.

PUBLICITAT
PUBLICITAT