PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Verdú aconsegueix la segona posició al supergegant de Copa d’Europa de Santa Caterina

L’andorrà prepara així la pròxima cita dels Mundials

Per El Periòdic

Verdú, amb el seu equip, celebrant la segona posició d’ahir.
Verdú, amb el seu equip, celebrant la segona posició d’ahir. | FAE

Joan Verdú va aconseguir ahir la segona posició al supergegant de la Copa d’Europa de Santa Caterina (Itàlia), un fet que li permet situar-se 5è en aquesta especialitat del circuit europeu i, a més, millorar punts, en marcar 23.64, quan tenia 36.95.


L’esquiador de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE) va marcar un crono d’1.07.19, a 0.31 del guanyador, l’austríac Andreas Ploier, que es va imposar amb un 1.06.88. El podi el va completar, com a tercer classificat, el també austríac Stefan Rieser, que va acabar amb un temps d’1.07.35, a 0.16 de Verdú.
Amb aquesta cursa, el tricolor suma 80 punts a la classificació de Copa d’Europa de supergegant, mentre que és 9è a la general d’aquesta competició i 5è en la particular de supergegant. Sense temps a perdre, l’andorrà viatja ara a Val d’Isère, on el dissabte disputa la Copa del Món de gegant.


«La idea era entrenar i competir per preparar els Mundials», va dir Verdú, mentre afegia que «fer aquest resultat és una gran notícia i demostra el nivell que tinc en velocitat». «Estic molt content, perquè a més a més ahir va ser un dia una mica complicat perquè no vaig poder acabar la mànega, però tot i així m’he refet molt bé de cara a avui. Estic molt orgullós de l’equip, que ha fet una feina increïble, estan tots a tope i estic molt agraït de tota la feina que s’està fent al meu voltant, i jo feliç de poder compensar-ho amb resultats com aquests. Seguim, dissabte a Val d’Isère Copa del Món i a donar-ho tot», va dir el de la FAE.

 

Per la seva part, el seu entrenador, Juan Lago, va declarar que «l'anàlisi d'avui és bastant positiu. Primer podi de supergegant en Copa d'Europa per a ell. Una mica era l'objectiu d'aquest any, intentar quadrar dos resultats en Copa d'Europa per poder iniciar Copa del Món en aquesta disciplina el pròxim any. Hem pogut fer un parell de blocs d'entrenament curts però bastant bons, i al final han pagat la pena perquè al final obtenim aquest resultat que és el que estem buscant. Respecte a la temporada, jo sempre dic que no és com comença, sinó com acaba i quan les coses estan fent-se bé les coses acaben sortint. Després dels primers dies, realment teníem ganes d'un bon resultat i aquí el tenim, i vull agrair moltíssim a tot l'equip i a tot l'staff, a Pol, Damià, Andrea, Roger, a la Federació que ens dona tot el suport per arribar fins a dalt».

PUBLICITAT
PUBLICITAT