PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Mor l'expresident de la Federació Andorrana de Futbol, Víctor Santos

Ha sigut una figura clau pel desenvolupament d'aquest esport al país

Per El Periòdic

Santos en una imatge d'arxiu.
Santos en una imatge d'arxiu. | Xavi Miró / FAF

L'esport andorrà, especialment el futbol, lamenta la mort del que fos expresident de la Federació Andorrana de Futbol (FAF), Víctor Santos (69 anys). La mateixa federació així ho va comunicar ahir davant l'adeu de qui va ser el màxim dirigent de l'organisme durant més de cinc anys.

Victor Santos va ser una persona vinculada a la FAF des dels seus inicis. Després de 18 anys exercint diferents tasques, i sent una figura destacada per fer créixer i desenvolupar el futbol andorrà, va assumir la presidència l'octubre del 2013 fins al maig del 2019.

Antic entrenador de l'FC Encamp, Santos va estar al capdavant de l'equip quan es va enfrontar al FC Zenit en una eliminatòria de la Copa de la UEFA la temporada 2002-2003. Més tard, passaria a assumir responsabilitats a la FAF, treballant amb les seleccions andorranes, tant de futbol com de futbol sala, alhora que va ocupar el càrrec de director esportiu al Centre Esportiu Pas de la Casa-Encamp.

Santos també va ser vicepresident de la FAF. Després de la seva elecció, va marcar el desenvolupament del futbol juvenil, el futbol femení i la infraestructura futbolística a Andorra com a objectius clau. «Intentarem augmentar la quantitat de camps de futbol per a cada club d'aquest país», va dir en aquell moment. Durant el seu mandat es van construir instal·lacions importants per al país, com ara l'Estadi Nacional i el Centre d'Entrenament de la FAF.

PUBLICITAT
PUBLICITAT