PUBLICITAT

Andorra la Vella

Dispositiu habitual el 8-D tot i la previsió d’augment d’assistència

Interior diu que la Policia «està preparada» i que preveuen una marxa «pacífica i sense aldarulls»

Per Albert Belis

Un vehicle policial.
Un vehicle policial. | Arxiu ANA

Després de l’acte de jurament de la 35a promoció del Cos de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvaments (CPEIS), el ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, va fer ahir referència a la manifestació convocada per demà per part dels sindicats. En aquest sentit, va assegurar que el dispositiu policial serà l’habitual, tot i l’elevada afluència turística per aquest pont de la Puríssima i la previsió d’increment d’assistents per part dels convocants, que van augurar que es podrien superar les 2.000 persones. «Això es farà com es fa sempre i per això ja tenim en marxa el protocol», va assegurar Rossell, que va recordar que s’havia acordat amb els sindicats marcar el començament de la marxa a les 20.00 hores, una hora més tard de l’inicialment previst. «Estem preparats, la Policia sap el que ha de fer en cada moment i, a més, és una marxa que ha de ser pacífica, sense aldarulls, ja que els manifestants es comportaran amb civisme», va afegir.

Sobre l’oportunitat de la protesta, el ministre de Justícia i Interior va lamentar que «quan les aigües baixen tèrboles, tothom s’apunta al carro», ja que «amb les mesures que s’han pres es dona molta sortida a la situació actual», tot i que «tothom té dret a queixar-se i demanar més», però «hem mirat de ponderar i hem pres decisions equilibrades». Ara bé, «nosaltres els escoltarem i, si cal, prendrem nota», va assegurar Rossell.

Per un altre costat, Progressistes-SDP, que no va aconseguir representació al Consell General en les darreres eleccions i que encara no ha decidit si es presentarà a les properes, va fer públic ahir que participarà en la manifestació del 8-D, després que el Partit Socialdemòcrata (PS) ja ho fes la setmana passada. «No és admissible la inacció del Govern en el suport a les famílies amb dificultats econòmiques», van afirmar en un comunicat. La formació considera que l’Executiu ha endarrerit durant molts mesos el plantejament de solucions i que la proposta d’augments lineals de les retribucions salarials «no és justa».

PUBLICITAT
PUBLICITAT