PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Marsol està oberta a la proposta d’una Agència Tributària única

La cònsol considera que s’han de replantejar les transferències

Per El Periòdic

La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, ahir.
La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, ahir. | Comú d\'Andorra la Vella / Tony Lara

La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, es va mostrar ahir oberta a la proposta de centralitzar la gestió fiscal cap a una Agència Tributària única. Una proposta que el cap de Govern, Xavier Espot, va mencionar dilluns durant el berenar de Nadal amb la premsa. En aquest sentit, Marsol va recordar que la iniciativa ja es va plantejar fa uns anys i que el comú ja s’hi havia manifestat a favor: «Hem de tenir clar que no representi cap pèrdua pels comuns, però penso que pot ser un benefici per tots», va apuntar la cònsol major mentre assegurava que, des del comú, la gestió de la qüestió tributària s’està duent a terme de manera molt eficient. «No tenim pràcticament deutors. Per tant, crec que en l’àmbit nacional també es pot fer una cosa que funcioni, que abarateixi costos i que sigui més eficient per tots», va afegir.

En aquest sentit, Marsol també va exposar que s’haurien de replantejar les transferències als comuns per part de Govern. Així, la cònsol major va recordar que, anys enrere, el comú ja va fer una declaració en contra del procediment. «Des del Comú d’Andorra la Vella sempre ens hem sentit una mica amb inferioritat de condicions respecte a les altres parròquies a l’hora de fer les transferències. Nosaltres entenem que tenen més necessitat les persones que el territori», va afirmar la cònsol, tot comentant que està a disposició d’asseure’s per debatre la qüestió. «Si el comú ha de continuar assumint competències, necessita tenir els imports per assumir-les. Hem de fer parcs, carrers, mantenir l’aigua, la circulació... i això val molts diners», va recalcar Marsol.

Per altra banda, la cònsol major va desmentir el fet que la parròquia disposa d’un terreny de 28.000 metres cúbics per a construir-hi un abocador. «Jo he demanat que em facin una llista dels terrenys que estan per excavar. Penso que no en tenim tants», va assenyalar Marsol. Tot i això, la cònsol va destacar el fet que, un cop s’hagi obert l’abocador del Maià, totes les terres s’hauran de traslladar a aquestes instal·lacions. «Si els particulars, de moment, no troben cap terreny, els donarem alguna opció», va puntualitzar, tot afegint que «ja tenim un parell de llocs pensats».

Finalment, quant a l’endarreriment del projecte d’habitatges a preu assequible que vol construir la corporació a Ciutat de Valls, Marsol va confirmar que el comú no ha renunciat a fer una concessió a una empresa promotora perquè construeixi els pisos, tot i que ara el projecte es troba frenat. «Jo m’he reunit amb promotors privats i ells tenen la intenció de continuar-lo. Estan fent modificacions i, una vegada estigui enllestit, podrem tornar a posar fil a l’agulla», va asseverar Marsol, segons va informar l’ANA. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT