PUBLICITAT

Andorra la Vella

Passar pàgina

L’FC Andorra deixa enrere la derrota davant l’FC Cartagena i es veu les cares amb l’SD Huesca a l’Alcoraz

Per David Sansaloni

Un moment de l’entrenament d’ahir de l’FC Andorra a l’Estadi Nacional.
Un moment de l’entrenament d’ahir de l’FC Andorra a l’Estadi Nacional. | @FCANDORRA

LaLiga SmartBank no dona treva i al calendari situa una nova jornada intersetmanal, que en aquest cas enfrontarà l’FC Andorra davant l’SD Huesca a l’estadi de l’Alcoraz. Sense temps per netejar-se les ferides de l’última derrota (0-1 davant l’FC Cartagena el passat diumenge), amb un context del més cruel que es pugui veure al món del futbol, els tricolor han de tornar-se a centrar en la competició. Tal com va declarar Rubén Bover en finalitzar l’última trobada, la clau estarà en saber «oblidar-se de l’ocorregut i centrar-se en el que hi ha al davant».


La zona de play-off continua estant a tocar, concretament a tres punts, i és que els del Principat van haver d’abandonar-la amb la derrota contra l’FC Cartagena, situant-se avui dia vuitens a la classificació amb 27 punts. D’altra banda, l’SD Huesca es troba còmode just al mig de la taula, sent onzens amb 24 punts. El resultat, si es donés una victòria local, podria igualar els dos conjunts. Amb pocs dies per preparar el partit, l’entrenador de l’FC Andorra, Eder Sarabia, va declarar que el vestidor «ha d’aprendre també d’això, de la crueltat del futbol en alguns casos, i continuar reforçant tot allò que vam fer bé, tant en atac com en defensa». 

 

El rival

 

Sobre el Huesca, Sarabia va explicar que «és un rival que, a escala de resultats, no està aconseguint el que esperava». El tècnic basc va assenyalar que «és un equip bastant diferent a nosaltres, dels que menys té la pilota a la lliga, però que té un model propi i és capaç de portar els partits al punt que a ells els interessa». Els homes dirigits pel Cuco Ziganda «quan pressionen són agressius, quan corren tenen capacitat per a fer mal, sent bastant sòlids en defensa i dels equips menys golejats».


La clau per a Sarabia estarà en el fet «d’intentar nosaltres tenir aquesta personalitat, aquesta claredat d’idees i aquest puntet també d’encert». D’igual manera, «dependrà també de si continuem sent sòlids com estem sent-ho en defensa, i que puguem tenir en atac un puntet d’encert que, per exemple, ens va faltar l’altre dia». Els jugadors, segons va comentar Sarabia, estan preparats, però caldrà esperar a veure el nivell físic que presenta cadascú després de l’últim partit, per establir així un 11 de garanties.

 

Vells coneguts

 

Aquesta no serà la primera vegada que es veuen les cares Andorra i Huesca, i és que els dos conjunts ja es van enfrontar durant la passada pretemporada. Aquell partit, disputat als camps d’entrenament del conjunt blaugrana, va acabar amb victòria dels aragonesos per 3-1 amb gol de David Martín per als del Principat.


«Ens serveix bastant de referència. Ho estem mirant i analitzant per a aprofitar certes coses de les quals van passar aquell dia», va dir Sarabia, mentre afegia que el Huesca «és un equip que quan replega no és fàcil fer-li gol, que quan t’estreny a dalt ho fa de manera agressiva, i haurem de trobar bé aquestes possibles febleses». Això sí, respecte a la pretemporada, «tenim molts més recursos per poder córrer i per poder fer mal. Serà bonic veure aquesta baralla d’estils i tant de bo el resultat surti millor que el d’aquell dia». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT