PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Progressistes-SDP se suma a la manifestació del 8 de desembre

La formació considera que "no és admissible la inacció del Govern en el suport a les famílies amb dificultats"

Per El Periòdic

Una imatge del darrer Consell Nacional de Progressistes-SDP
Una imatge del darrer Consell Nacional de Progressistes-SDP | Progressistes-SDP

La Comissió Política Nacional de Progressistes-SDP ha acordat convidar els seus afiliats i simpatitzants a participar en la manifestació que els sindicats de treballadors han convocat per aquest dijous, 8 de desembre, a partir de les 20.00 hores. La formació considera que el Govern ha estat endarrerint durant molts mesos el plantejament de solucions per compensar l’augment del cost de la vida dels treballadors del país, i afegeix que la proposta d’augments lineals de les retribucions salarials no és justa "perquè no permet avaluar la implicació en la feina", ni tampoc és suficient "perquè no arriba a compensar l’augment de preus dels carburants i l’alimentació a les famílies més desafavorides". De fet, Progressistes-SDP titlla de "precipitades" aquestes mesures, que també veuen de caràcter "electoralista".

"La problemàtica de l’accés a un habitatge de lloguer a un preu raonable i assumible en funció del salari percebut no ha nascut aquesta tardor", remarquen en un comunicat de premsa, on lamenten que "DA porta gairebé 12 anys governant i no ha fet res de concret per a millorar la situació".

D'aquesta manera, la formació recorda que al seu programa electoral de l'any 2019 ja assenyalaven que "la delicada situació que pateix una part important de la població, amb factors com el creixement desmesurat del preu dels lloguers –conseqüència directa de l’especulació immobiliària–, l’existència d’un parc públic d’habitatges extremadament reduït, la disminució dels ingressos de les famílies, i la manca de sensibilitat del Govern de DA per donar solucions, han provocat una situació d’emergència que impedeix a moltes persones i famílies poder fer efectiu el dret constitucional a gaudir d’un habitatge digne". I és per això que, en la seva proposta, van incloure mesures per donar "una resposta urgent, integral i coherent a aquesta problemàtica social".

Algunes de les mesures que van promoure aleshores van ser l'ampliació del parc d’habitatge de lloguer de gestió pública a través d’un Pla nacional per a la construcció d'immobles socials durables i de baix consum energètic, i l'ús dels terrenys adquirits pel Govern l’any 1990 a la Borda de Sales a Santa Coloma per dur-hi a terme una promoció inspirada en l’esquema de la fundació Jovial reorientant part de la inversió del Fons de Reserva de la CASS.

En definitiva, Progressistes-SDP conclou que "el Govern actual ha tingut quatre anys per plantejar propostes raonables com aquestes i no ho ha fet", i sentencien que: "Ara, de pressa i corrents, vol fer veure que actua".

PUBLICITAT
PUBLICITAT