PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

S’acaba la paciència

La UE Sant Julià carrega a les xarxes socials i demana ajuda davant la situació que es troba travessant

Per David Sansaloni

Un moment del partit entre la UE Santa Julià i l’FC Santa Coloma durant la primera volta de la Lliga Multisegur aquesta temporada.
Un moment del partit entre la UE Santa Julià i l’FC Santa Coloma durant la primera volta de la Lliga Multisegur aquesta temporada. | FC Santa Coloma

La UE Sant Julià s’apropa cada vegada més a un precipici del qual serà molt complicat allunyar-se. El conjunt, una de les entitats futbolístiques amb més història del país, s’ha carregat la motxilla amb problemes no sols de caràcter econòmic, sinó també esportiu. És ben sabut que molts dels jugadors que van començar la temporada ja no són a l’equip, i fins i tot haurien marxat del país a causa dels impagaments que van arrossegant des del mes d’agost. Tot i això, la direcció de la UE Sant Julià va firmar que, a poc a poc, els deutes s’estaven solucionant, però la situació no ha revertit i això ha provocat també la inquietud per part de la Federació Andorrana de Futbol (FAF), jugadors, exmembres de l’equip, mitjans de comunicació i, fins i tot, rivals, que s'han vist davant la impossibilitat de jugar alguns dels seus partits.


Davant les últimes informacions, la UE Sant Julià ha dit prou i ha carregat amb força mitjançant un comunicat a les xarxes socials, que només ha durat actiu unes hores. El text, dividit en cinc punts, ha començat dirigint-se als «estaments del futbol andorrà», als quals lamenta «la falta de solidaritat, suport i ajuda». Tanmateix, en el segon punt s’ha anat més enllà, assenyalant «un parell de jugadors, mal assessorats per algú o algun picaplets», que segons l’entitat «han intentat que la FAF els concedís la baixa federativa per a, posteriorment, obtenir una llicència per tractar de formar part d’un altre equip, la qual cosa ha sigut rebutjada per la federació per ser il·legal».


D’altra banda, també es va voler deixar clar que la UE Sant Julià «no té constància que s’hagi presentat una demanda judicial contra la mateixa», mentre s’agraïa «a la plantilla i al cos tècnic el seu esforç, compromís demostrat i comportament, irreprotxable, pensant en tot moment en el bé del club i amb l’objectiu de col·laborar amb aquest, amb la finalitat de garantir el seu correcte funcionament».


Finalment, l’últim paràgraf va estar dirigit a «alguns personajillos del futbol andorrà, que tenen per costum la mala pràctica d’intentar posar bastons a les rodes perquè el club no avanci, creant problemes i inconvenients». Per acabar, «lluitarem contra tot, enfrontant-nos de forma decidida contra l’adversitat i els obstacles i dificultats que se’ns presenten». El comunicat, tot i haver sigut retirat relativament aviat, no va evitar ser vist per part de la comunitat, que es va fer ressò.

 


Preocupació a la FAF

 

La Federació Andorrana de Futbol (FAF) no ha amagat en cap moment la seva preocupació pel cas de la UE Sant Julià. Des de l’entitat rectora es va declarar a aquest mitjà que en cap moment s’ha negat l’ajut en aquest cas, sinó més aviat al contrari, però que al capdavant hi ha una normativa, que és l’encarregada de regir la competició i que tothom coneix.


Sobre el fet que alguns jugadors hagin picat a la porta de la FAF per tramitar la baixa federativa no hi ha constància oficial, però d’haver-ho fet una vegada passades les cinc primeres jornades, tampoc hi hauria hagut cap solució també per una qüestió de normativa.


Finalment, el cas del conjunt lauredià podria afectar, fins i tot, la pròxima temporada. A l’assemblea general de l’any passat, els equips van votar l’augment del nombre de participants en la lliga Multisegur a 10, però si la UE Sant Julià queda eliminada enguany, podria arribar a revocar-se aquesta decisió. 

 

 

Els punts del comunicat

 

-Estaments del futbol andorrà: «La UE Sant Julià lamenta la falta de solidaritat, suport i ajuda per part dels estaments del futbol andorrà», posant el focus sobre la Federació Andorrana de Futbol (FAF) o el Comitè de competició del país.

-Retret a alguns jugadors: «Un parell de jugadors, mal assessorats per algun picaplets, han pretès que la FAF els hi concedís la baixa federativa per a, posteriorment, poder fitxar per un altre club, la qual cosa ha sigut rebutjada per il·legal», en referència a alguns jugadors que han intentat marxar abans de la cinquena jornada.

-Situació sobre presumptes denúncies: «Avui dia, la UE Sant Julià no té constància que s’hagi presentat cap demanda judicial contra l’entitat», ja que hi havien informacions que apuntaven a una possible posada en marxa d’accions legals per part d’alguns dels afectats pels impagaments que s’havien produït des de l’estiu.

-Missatge per als que romanen al club: La UE Sant Julià «vol agrair a la plantilla i al cos tècnic el seu esforç, compromís demostrat i comportament, irreprotxable, pensant en tot moment amb el bé del club», com a missatge pels que encara hi estan.

-Sobre els ‘personajillos’ del futbol andorrà: «Malgrat que alguns ‘personajillos’ del futbol andorrà tenen per costum la mala pràctica d’intentar posar bastons a les rodes perquè el club no avanci, creant problemes i inconvenients, el club seguirà lluitant amb tot».

 

 

 

Els lauredians freguen l’expulsió de la competició

 

La UE Sant Julià va sumar el passat cap de setmana una nova incompreixença, registrant-ne dues en el que portem de temporada. Segons queda establert en la normativa de la competició, si els lauredians repeteixen aquesta acció i no es presenten al pròxim partit amb el mínim exigit (11 titulars i dos suplents) quedaran expulsats de la Lliga Multisegur.

 

PUBLICITAT
PUBLICITAT