PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Afers Socials mobilitza més de 360 voluntaris durant l’any

El Cirque du Soleil és l’esdeveniment que ha requerit més persones

Per El Periòdic

Un instant de l’espectacle MÜV.
Un instant de l’espectacle MÜV. | Cirque du Soleil

Amb motiu del Dia internacional del voluntariat, que es va celebrar ahir, l’Àrea de Participació i Promoció de la Joventut i el Voluntariat, del Ministeri d’Afers Socials, Joventut i Igualtat, fa balanç de les accions dutes a terme el 2022. Així doncs, al llarg de l’any, Voluntariat ha participat en un total de 12 esdeveniments que han mobilitzat 368 voluntaris. En aquest sentit, els actes més destacats i que han requerit més persones han estat la gestió del Cirque du Soleil, que va implicar 120 voluntaris, i la cursa Esport per a Tothom, que en va mobilitzar una seixantena.

Tota aquesta logística és possible gràcies a una borsa de voluntaris que actualment oscil·la els 250 efectius. La temporada de voluntariat s’inicia normalment al mes de maig, amb un dinar de germanor per donar la benvinguda als nous voluntaris que s’han anat apuntant a la borsa. En aquesta trobada es presenta l’any amb tots els esdeveniments compromesos que es poden allargar fins a l’octubre o novembre i també s’aprofita per fer una formació a les persones d’iniciació a l’acció voluntària.

L’àrea participa de dues maneres diferents en els esdeveniments del país. Per una banda, gestionant i coordinant els voluntaris en l’acte en qüestió o bé proporcionant i cedint voluntaris a l’organitzador sense gestionar-los, sota la condició indispensable que sigui una entitat sense ànim de lucre.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT