PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Totes les escoles oferiran carn d’Andorra almenys un cop al mes

L’acció no suposarà cap cost addicional per a les famílies

Per El Periòdic

Calvó i Cabanes durant la roda de premsa, ahir.
Calvó i Cabanes durant la roda de premsa, ahir. | SFGA/JAViladot

Els infants de l’Escola Andorrana i del Lycée gaudeixen en els seus menús escolars, un cop al mes, de carn de qualitat d’Andorra. La voluntat del ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, i de la societat Ramaders d’Andorra és que aquest producte nacional pugui arribar «a totes les escoles». Per fer-ho possible sense que això suposi un cost addicional per a les famílies, han arribat a un acord amb Andbank, que donarà 15.000 euros perquè els infants de tots els centres puguin menjar carn d’Andorra.

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat i presidenta de Ramaders d’Andorra, Sílvia Calvó, i el subdirector general de banca país d’Andbank, Josep Maria Cabanes, van signar ahir un acord a través del qual l’entitat bancària fa aquesta aportació dinerària per tal que «es pugui mantenir el preu de venda de la carn i no s’hagi de repercutir el cost a la factura de les famílies», tal com va detallar Calvó. Així, es vol que almenys un cop al mes els infants puguin gaudir d’aquest producte. A més, aquesta iniciativa va acompanyada d’un taller que duu a terme Andorra Sostenible perquè els infants «entenguin el que estan consumint i què hi ha darrere el projecte», tal com va exposar la ministra, que va reivindicar la feina que fan els ramaders per a la preservació del medi i la gestió de les muntanyes.

Des d’Andbank van destacar que per a ells és «un plaer» poder sumar perquè aquesta iniciativa sigui una realitat, i en aquest sentit, Cabanes va manifestar que es tracta d’un «projecte molt bo, que encaixava perfectament» amb la filosofia del banc. No en va, va recordar, que Banc Agrícol estava molt lligat a l’ajuda als pagesos i ramaders. «Hem de ser patriòtics», va destacar Cabanes, que va voler incidir en la importància del sector ramader i agrícola i la seva bona salut.

Actualment, tal com va explicar el gerent de Ramaders d’Andorra, Gerard Martínez, la carn d’Andorra ja arriba a uns 6.000 alumnes. Així, entre les 11 cuines de l’escola andorrana se’n distribueix uns 500 quilograms al mes i al Lycée uns 100-130 més. Martínez va assenyalar que la producció està «limitada» i que per aquest motiu aquesta distribució s’ajusta a un cop al mes. D’altra banda, va recordar que a l’any se sacrifiquen uns 800 vedells, informa l’ANA.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT