PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Programa acadèmic en el marc de la implementació del Pisma

Un curs està enfocat a infermers i el segon a agents comunitaris

Per El Periòdic

Albert Font i Miquel Nicolau.
Albert Font i Miquel Nicolau. | SFGA / JAVILADOT

El ministre de Salut, Albert Font, i el rector de la Universitat d’Andorra (UdA), Miquel Nicolau, van signar ahir un conveni de col·laboració per al desenvolupament d’un programa acadèmic en el marc de la implementació del Pla integral de salut mental i addiccions (Pisma). Aquest acord permet desenvolupar un programa acadèmic amb formacions en salut mental i addiccions destinades, d’una banda, al personal d’infermeria i, d’altra banda, a altres agents implicats.

El primer curs està dirigit a infermers que vulguin formar-se en salut mental i addiccions o aquells que estiguin en altres àmbits i que vulguin actualitzar la seva atenció a persones amb aquestes situacions. Té com a objectius principals ampliar el coneixement sobre els sistemes de salut nacionals, actualitzar l’aprenentatge sobre psicopatologies, aportar la visió d’intervenció assistencial seguint el model d’atenció centrada en la persona, o donar eines per planificar i dissenyar plans d’atenció individualitzats. El segon curs va dirigit a agents comunitaris i socials, com és el cas dels agents del Cos de Policia, penitenciaris i de seguretat, bombers i professionals que treballin en activitats de lleure o esportives, que s’interessin per actualitzar els seus coneixements en salut mental.

La primera formació té una càrrega de 4,5 crèdits europeus i consta de 81,5 hores presencials i 53,5 hores de dedicació per preparar les sessions. La segona té una càrrega d’1,5 crèdits europeus i consta de 24 hores presencials i 21 de dedicació per preparar les sessions. En ambdós casos, el ministeri de Salut subvenciona els estudis en un 80% del preu. El termini de preinscripció està obert fins al 21 de desembre i les classes començaran els dies 12 i 13 de gener.

PUBLICITAT
PUBLICITAT