L'Atlètic venç i torna a obrir distàncies

La victòria del líder, sumada a l'empat entre UE i Inter, permet als de Bessone obrir un forat de quatre punts

Bolívar i Víctor Alonso celebren un dels gols que ahir van donar el triomf a l'Atlètic davant el Penya Encarnada. | FAF

L'Atlètic d'Escaldes no va fallar ahir en el seu enfrontament de la jornada 12 davant el Penya Encarnada i va aprofitar l'empat entre UE i Inter per ampliar la diferència amb els seus perseguidors, a l'espera de la resolució del Comitè de Competició al clàssic, l'últim partit de la jornada al qual el Sant Julià es va presentar sense prou integrants com per poder jugar.

ATLÈTIC ESCALDES 4 – PENYA ENCARNADA 0

El líder es posava a prova en el primer partit de la jornada 12 davant un sempre incòmode Penya Encarnada. Els escaldencs gaudien de les primeres ocasions clares de gol. Dues accions en els primers 5 minuts de joc que acabaven amb la pilota al travesser de Víctor Silverio. Primer, Aguero i després, Víctor Pérez. Abans del quart d'hora de joc, però, sí que arribava el primer gol del partit. Pilota centrada per Riverola que envia Casadesús al fons de la xara, amb una rematada de cap.

Poc més tard, el segon. Acció ofensiva dels escaldencs que acabava amb una passada a l'interior de l'àrea, de nou de Riverola a Víctor Pérez. El capità, resolia a la base del pal per fer el gol de la tranquil·litat. Només començar la segona meitat, arribava el tercer per l'Atlètic. La circulació de pilota era fluida. Tant, que el lateral esquerre, ahir Maffeo, li feia arribar una pilota a l'extrem dret, Bolívar, que sol davant Silverio li enviava la pilota a la base del pal per acabar de matar el partit.

Als últims minuts, sense reacció del Penya amb el marcador en contra, Rodri i Àlex Sánchez es van tornar a topar amb la fusta abans que Víctor Alonso signés el 4-0 definitiu al temps afegit.

UE SANTA COLOMA 2 - INTER ESCALDES 2

Partit molt accidentat entre el quart i el segon classifica i repartiment de punts final que beneficia el líder. L'equip que dirigeix Otger Canals va posar el punt final a l'espectacular ratxa sense encaixar un gol, que s'ha quedat en 586 minuts. Monsif Khttar va aturar el crono en aquest temps quan el seu equip estava en superioritat numèrica.

Al minut 19 Viti Martínez va veure la segona groga i al 21, l'extrem colomenc recollia una pilota a tres quarts de camp i carregava un xut potent que entrava per l'escaire. L'Inter encara encaixaria un altre revés superada la mitja hora de joc quan Aridai es lesionava a un genoll i havia d'abandonar el Centre d'Entrenament de la FAF en ambulància. S'esperen els resultats de les proves per conèixer l'abast de la lesió del jugador canari.

Ja a la represa, va aparèixer la figura de Sascha Andreu per ressuscitar el seu equip. Assistència del 'tanc' escaldenc al minut 50 a Domi Berlanga, que establia la igualada. No van passar dos minuts i la UE tornava a avançar-se després d'una errada d'Adri Muñoz en un refús del qual s'aprofitava Faysal, murri, per tallar el refús i marcar a plaer. Però l'Inter, que seguia en inferioritat, es va aixecar de nou i va tornar a empatar al minut 56 mitjançant Andreu, que va saltar més que el porter i el va batre a la seva sortida. Gerard Aloy va ser expulsat, també per doble groga, al minut 76. Amb igualtat numèrica, l'Inter va buscar el gol del triomf però ni De la Torre, ni Marcé ni sobretot Pau Bosch a les acaballes del partit van ser capaços d'evitar el repartiment de punts.

ENGORDANY 1 – ORDINO 0

Duel directe a la meitat baixa de la Lliga Multisegur Assegurances. Engordany i Ordino sabien que en cas d'aconseguir 3 punts, agafarien oxigen i s'allunyarien de la zona compromesa. El primer avís va arribar de les botes de Marc Pujol. Des de la frontal, buscava el pal de Ferreiro, però la pilota marxava fregant la porteria ordinenca.

Als 20 minuts de joc, la primera gran ocasió era per l'Ordino. Desmarcada de Brian Pubill, que rebia una pilota de Coro. L'internacional sub-21 es plantava sol davant Jesús Coca. Amb habilitat, el superava, però la pilota li marxava massa, impedint-li poder rematar amb comoditat. Passada la mitja hora, tornava a aparèixer Pubill. Recupera una pilota a camp contrari i s'atreveix des de la distància.

Un xut fort que no trobava porteria i marxava creuat. Al límit de la primera meitat, s'avançava l'Engordany. Marc Pujol, que venia de servir un córner recollia un rebuig amb cama esquerra i enviava una canonada forta directament al fons de la xarxa. A l'inici de la segona, nova oportunitat per l'Ordino. Altre cop, acció a l'interior de l'àrea que acaba en rematada. Un xut que es passejava per davant la porteria de Jesús Coca, però sense trobar rematador. Ho continuava buscant l'Ordino, que tornava a trobar en Brian Pubill el seu principal perill.

Pràcticament, a l'hora de joc, des de la frontal de l'àrea volia resoldre una pilota dividida que acabava enviant a la base del pal. La victòria de l'Engordany li permet situar-se a 7 punts del penúltim classificat i 8 del cuer.

SANT JULIÀ - FC SANTA COLOMA

El Sant Julià es va presentar al clàssic amb menys jugadors dels exigits per normativa: 11 titulars i 2 suplents. Així doncs, s'espera la resolució del Comitè de Competició en els pròxims dies per saber si els 3 punts, per incompareixença del rival, són per a un FC Santa Coloma que es manté quart a 6 punts o si passa a ser segon i situar-se a 3 de l'Atlètic.