Victòria de prestigi d’un MoraBanc que es consolida en el primer lloc

Tot i un mal inici (11-0), els andorrans es mostren més sòlids que el Movistar Estudiantes

Per Albert Belis

Dos Anjos va tornar a estar encertat, ahir a Madrid.
Dos Anjos va tornar a estar encertat, ahir a Madrid. | Estudiantes

El MoraBanc Andorra va assolir ahir una victòria de prestigi (72-79) a la pista del Movistar Estudiantes, un dels rivals de la part alta de la classificació, on ara mateix els andorrans són els primers, amb les mateixes victòries que el Palència. Tot i la victòria, l’inici del partit va ser complicat per als homes de Natxo Lezkano, ja que el marcador del Wizink Center va arribar a marcar un 11 a 0 per als locals. A partir d’aquí, els visitants es van posar les piles i de mica en mica van anar remuntant. El primer quart va acabar amb 21-16, amb Dos Anjos, Luz –ja recuperat– i Dee com a destacats. Al segon quart el MoraBanc va capgirar el marcador, amb Maric que tornava a la pista després d’un mes. Després d’un triple de Dee els andorrans assolien la màxima diferència (29-39) i arribaven al descans mantenint la distància de 10 punts (31-41), gràcies a un 2+1 d’Speight.

En els primers minuts de la represa, l’Estudiantes va recuperar part del terreny perdut, però sense massa convicció, ja que el MoraBanc aguantava amb solidesa les aproximacions locals. Tot i això, Lezkano va haver de demanar temps mort, perquè els madrilenys es van situar a un sol punt (46-47), amb un parcial de 15 a 6. Tot i que es van poder situar per davant (50-49), el MoraBanc va arribar al final del tercer quart consolidant l’avantatge (50-58, 0-9 de parcial). El darrer quart va servir als andorrans per consolidar els números assolits durant els minuts anteriors, però, com acostuma a passar, els darrers minuts no van estar exempts d’emoció, amb una pèrdua de pilota que va donar aire als madrilenys, però no van poder donar la volta al marcador (72-79).