Perdonar es paga car

L’FC Andorra no culmina l’allau d’ocasions, Sarabia reacciona tard amb els canvis i un error final sentencia

Per Albert Belis

Una jugada del partit d'ahir.
Una jugada del partit d'ahir. | FC Andorra

Es fa difícil explicar el que va passar ahir a l’Estadi Nacional. L’FC Andorra va ser molt superior a l’FC Cartagena, va generar un munt d’ocasions de gol clares, va tirar molt més a porteria (25 a 2) i va dominar clarament la possessió (69-31%). Ara bé, tot això no va servir per guanyar els murcians, que es van imposar (0 a 1) gràcies a un gol al darrer minut després d’una errada d’Alti, que ahir va jugar de lateral i no va tenir el seu millor dia. El tècnic tricolor, Eder Sarabia, potser tampoc, ja que va trigar molt a reaccionar a la falta d’encert local (per culpa, tot s’ha de dir, de la gran actuació del porter visitant) i no va fer els canvis fins als darrers minuts, amb poc temps per capgirar la falta de punteria. La derrota allunya una mica els andorrans dels llocs capdavanters de la classificació, en una setmana amb dos partits (dimecres a Osca i dissabte a casa contra el Leganés) que els posaran a prova.

La primera part va començar a ensenyar com aniria el partit. Tot i les dues ocasions inicials dels visitants, les dues en fora de joc, Bakis va ser el primer a avisar Aarón, sens dubte el millor del partit i gran salvador dels visitants. Era el minut 14, després d’una excursió de Mármol. Al minut 35 el perill local va anar a més, amb una doble ocasió de Jacobo i el davanter turc. A cinc minuts del descans, Jacobo ho va tornar a intentar en un xut de falta directa que va anar per sobre el travesser. Iván Gil també va xutar des de fora l’àrea, però un cop més Aarón la va treure.

La gran actuació del porter Aarón deixa en no res el domini local, amb 25 tirs a porta i només 2 dels murcians

El segon temps va començar amb un xut d’Alti des de fora l’àrea. Si al primer temps els andorrans van tenir una doble ocasió de gol, a la segona part en van tenir una de triple (54’), aquest cop amb una aturada marca de la casa després d’un llançament enverinat de Marc Aguado. Vuit minuts més tard, l’àrbitre va anul·lar un gol a Bakis, que es trobava en posició de fora de joc. Això sí, prèviament el porter visitant s’havia tornat a lluir en una rematada d’Iván Gil. Amb aquesta manca d’encert, els canvis van arribar als darrers minuts i Carlos Martínez, per exemple, va entrar pràcticament al minut 90. L’àrbitre, per cert, només va concedir tres minuts de temps afegit, una decisió sorprenent si es compara amb els descomptes dels partits del Mundial de Qatar. Així les coses, quan semblava que el partit acabaria amb empat de manera injusta, va arribar la jugada desgraciada d’Alti i el gol de Jansson (92’) i va convertir la injustícia en crueltat. Però el futbol no entén de justícia.

«Hem fet un partidàs espectacular i estic orgullós de l’equip»

L’entrenador de l’FC Andorra, Eder Sarabia, es va mostrar satisfet del joc del seu equip, tot i la derrota en el darrer minut després d’haver tingut nombroses ocasions de gol. «Ara mateix no tinc massa explicacions, ha estat cruel a límits insospitables», ja que «hem fet un partidàs espectacular, he gaudit moltíssim amb l’equip, tant en defensa com en atac, el que hem generat, la superioritat que hem tingut en tots els sentits, minimitzant un equip com el Cartagena, que té un munt de recursos i uns jugadors espectaculars», va afirmar. A més, el tècnic basc va revelar que al vestidor havia dit als jugadors que «em sento molt orgullós d’aquest equipàs», ja que «em fan feliç dia rere dia, avui hem fet set canvis en l’alineació i hem competit com mai, i que aquest és el camí, perquè jugant d’aquesta manera guanyarem moltes més vegades que no pas perdrem», va assegurar.