PUBLICITAT

Andorra la Vella

A casa seva

Eder Sarabia renova el seu contracte amb l’FC Andorra i romandrà viculat a l’entitat dues temporades més

Per David Sansaloni

Eder Sarabia, amb la gent que el va acompanyar ahir durant l’acte de renovació amb l’FC Andorra.
Eder Sarabia, amb la gent que el va acompanyar ahir durant l’acte de renovació amb l’FC Andorra. | EL PERIÒDIC

El somni d’Eder Sarabia ja és una realitat. Així de clar es va mostrar ahir, quan l’FC Andorra va organitzar un acte per comunicar la renovació del tècnic basc fins a l’any 2025. D’aquesta manera, Sarabia romandrà lligat a l’entitat tricolor dues temporades més, quedant-se a la que ja considera «casa meva». Les emocions van estar presents en tot moment, ja que Sarabia va estar acompanyat del seu cos tècnic, familiars, amics i també pel president de l’FC Andorra, Ferran Vilaseca, i el director esportiu, Jaume Nogués.


«Avui [ahir] és un dia especialment feliç per a mi. Sempre he dit que acceptar la proposta i signar per aquest club va ser molt fàcil, i ha sigut una de les decisions més encertades que he pres a la meva vida», va dir l’entrenador, mentre afegia que «vull donar les gràcies al país que m’ha acollit, als companys, als jugadors, que són responsables de fer-me tan feliç dia a dia, i també recordar als que ja no estan amb nosaltres».


Durant el seu discurs, fet en català, Sarabia va voler assenyalar que «amb el temps he après que, tant al futbol com a la vida, no es tracta de guanyar o perdre, d’ascensos o descensos, sinó que això es tracta de ser feliç i gaudir, i a mi no hi ha res que em faci més feliç que poder consolidar el meu vincle amb aquest club, amb aquesta família».


D’altra banda, Vilaseca va voler agrair la feina feta pel tècnic des que va aterrar al Principat, recordant que, ara fa gairebé dos anys, el club va prendre «una decisió valenta, audaç, a l’hora de convèncer Eder Sarabia per dirigir la banqueta, ja que creiem fermament que era el candidat ideal». Tanmateix, Nogués també va argumentar que el treball de Sarabia fins al moment «pel que fa a resultats parla per si mateix, però més enllà, tenir una persona amb el valor futbolístic i humà que té Eder [Sarabia] és un luxe, i ens ha fet créixer molt, consolidant-nos com un club més madur».

 

 

 

 

Objectiu Primera

 

L’ascens meteòric de l’FC Andorra en els últims anys, sumat a la situació actual que viu el club, situant-se en llocs de play-off d’ascens a la Primera Divisió a LaLiga SmartBank amb un sisè lloc, fa somiar l’entitat amb el fet que, en algun moment, l’FC Andorra es faci amb un lloc a la màxima categoria del futbol espanyol. «M’encantaria ser l’entrenador que situés l’FC Andorra a la Primera Divisió», va dir Sarabia, «i anem a lluitar-ho amb tota la determinació, la força i la il·lusió del món».


El tècnic no vol posar terminis sobre la taula en aquest àmbit, comentant que «el que estem fent ja és una cosa increïble i inimaginable en un període de temps tan curt». La filosofia del pas a pas i gaudir del camí continua sent una premissa per l’entrenador, que a l’esquena porta un primer curs (només arribar al país) on va aconseguir l’ascens a l’aleshores acabada de crear Primera RFEF i jugar la promoció a la Segona Divisió, mentre que el segon va acabar amb l’històric ascens al futbol professional. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT