PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Irineu Esteve acaba 49è i suma dos punts més a la Copa del Món

L’objectiu del fondista continua sent el mateix i aconseguir estar dins dels 30 primers

Per David Sansaloni

Esteve durant la cursa a Lillehammer d’ahir.
Esteve durant la cursa a Lillehammer d’ahir. | Modica / Nordic Focus

Lillehammer (Noruega) va acollir ahir la primera de les curses del cap de setmana de la Copa del Món a la localitat, amb la presència d’Irineu Esteve als 10 quilòmetres individuals en estil lliure. El competidor de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE) va acabar en la 49a posició, a 20 segons de la 30a plaça que busca l’equip. Amb tot, el tricolor suma dos punts més de Copa del Món, ja que aquest any puntuen els 50 primers classificats.


Esteve, que sortia amb el dorsal número 1 i, per tant, el primer, no va trobar cap guia al davant i va haver d’anar obrint cursa, marcant els registres que la resta sí que tenia com a referència. Amb tot, va rodar especialment bé durant la segona part del recorregut, per finalitzar amb el 49è lloc, però a menys de mig minut de la 30a plaça que l’equip es posa de referència.


El temps d’Esteve va ser de 22.26,8 en meta, a 1.14,2 del guanyador, el noruec Iver Tildheim Andersen (21.12,6), i a 21 segons dels 22.07,2 de la 30a plaça del suec Jens Burman. Ara, l’andorrà descansarà avui, que es disputa l’esprint a Lillehammer, per competir demà a la cursa dels 20 quilòmetres mass start en clàssic.

 

«La intenció era sortir de pressa. És una cursa molt curta i bastant exigent, on s’ha de treballar molt de cames. Malauradament, no hem pogut sortir com esperàvem», va declarar Esteve, mentre afegia que «he fet tota la cursa sol i esperem que el diumenge puguem estar una mica més endavant en posicions i lluitar per estar en el grup principal». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT