PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Mobilitat preveu l’entrada d’uns 110.000 vehicles per la Puríssima

Bonell estima igualar, si la neu ho permet, les 220.000 arribades del període nadalenc del 2019

Per Pol Forcada Quevedo

Imatge dels responsables de mobilitat durant la Taula Tècnica del Trànsit, ahir.
Imatge dels responsables de mobilitat durant la Taula Tècnica del Trànsit, ahir. | ANA/M.R.

El director del Departament de Mobilitat, Jaume Bonell, va avançar ahir, en el marc de la Taula Tècnica del Trànsit Presentació dels dispositius especials de trànsit hivern 2022-2023, que estimen l’entrada de 110.000 vehicles pel pont de la Puríssima. En aquest sentit, Bonell va destacar que «esperem una entrada important de cara aquest cap de setmana, augmentant de manera considerable dilluns, dimarts i dimecres», i minvant de cara la segona part de la setmana. En relació amb això, des del departament preveuen que l’arribada de turismes per la frontera hispanoandorrana suposi un 70% del total, és a dir, 80.000 cotxes, mentre que per la part francesa compten amb els 30.000 restants. 

Pel que fa a la fluïdesa del trànsit, el director de Mobilitat va avançar que es posaran en funcionament «petits dispositius» per optimitzar la xarxa del país. Tot i això, «som conscients que amb una allau de visitants com la que esperem, difícilment puguem moure més del que farem», va admetre Bonell. Així doncs, els mecanismes que es posaran en marxa són, principalment, «el doble carril d’accés des de Sant Julià de Lòria fins a la capital», «als accessos i sortides dels aparcaments del Tarter», i amb la fluïdificació «del trànsit al seu pas pel poble de Canillo».

Les recomanacions per a la ciutadania continuen sent les mateixes que els darrers anys. En aquest sentit, des de Mobilitat es va aconsellar «que aquell que es pugui estalviar treure el cotxe i pugui fer desplaçaments a peu, que ho faci», a més d’utilitzar el transport públic. Per a totes aquelles persones que no ho puguin fer, Bonell els va demanar «paciència i comprensió» perquè serà difícil gestionar els volums de trànsit.

Per la seva banda, el director adjunt i el coordinador del Cos de Policia, Bruno Lasne, va assenyalar que enguany «hem previst el màxim d’efectius possible». Així, hi haurà una mitjana diària de 150 policies treballant, «que aniran basculant d’un costat a un altre en funció de les necessitats». «La Puríssima és un dels ponts més forts de l’any i hem incrementat una mica més els agents en comparació amb altres anys, però no gaire més», va afegir Lasne.

D’altra banda, el director del Departament de Mobilitat va explicar el pronòstic d’entrades pel període de Nadal, comprés entre 24 de desembre i el 8 de gener: «S’ha fet una previsió de 183.000 vehicles». Es tracta d’una xifra inferior a la de l’any 2019, una de les més fortes mai registrada, ja que es va arribar als 220.000 ingressos. En aquest sentit, Bonell va apuntar que actualment «estimem que ens podem moure, si la neu ens acompanya, amb xifres similars, tot i que la nostra previsió és més moderada». 

Respecte a la resta de mesos de l’hivern, des de Mobilitat s’anticipa que després de Reis hi hagi uns caps de setmana moderats pel que fa al trànsit, mentre que al febrer, «com ens té acostumats, tornarà una alta afluència de visitants». El març també es preveu amb força turistes, principalment per les competicions esportives que acollirà el país. I a la primera setmana de l’abril s’esperen «unes entrades que fregarien els 60.000 vehicles».

Finalment, respecte a l’arribada dels treballadors de temporada durant aquest hivern, Lasne va assegurar que la Policia no ha rebut cap denúncia ni trucada de la ciutadania informant d’alguna situació abusiva relacionada amb aquest col·lectiu. «Sí que hem reforçat els controls de tots els temporers que es troben a Andorra per identificar-los, revisar que compleixin la llei d’immigració i, sobretot, per detectar si algú en estat de vulnerabilitat pogués dormir en llocs que no pertoca», va afegir.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT