PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Ubach es troba amb el ministre d’Afers Exteriors de Portugal

Ambdós acorden millorar les condicions laborals dels familiars de les delegacions

Per El Periòdic

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, juntament amb el ministre d’Afers Exteriors de Portugal, João Gomes Cravinho.
La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, juntament amb el ministre d’Afers Exteriors de Portugal, João Gomes Cravinho. | Govern d'Andorra

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, va mantenir ahir una trobada amb el ministre d’Afers Exteriors de Portugal, João Gomes Cravinho, en el marc del 29è Consell de Ministres de l’Organització per la Seguretat i Cooperació a Europa (OSCE), que se celebra a Łódz, Polònia. Durant la trobada, Ubach i Cravinho van signar un acord per facilitar l’exercici professional dels familiars del personal de les missions oficials a l’Estat on s’instal·len. El text recull la possibilitat que els familiars del personal diplomàtic, consular, tècnic i administratiu assignat a la delegació andorrana a Portugal o bé portuguesa al Principat puguin exercir una activitat professional al país estranger amb les mateixes condicions que els nacionals de l’Estat d’acollida.

A més, els dos ministres es van instar a intensificar la cooperació bilateral entre Andorra i Portugal en l’àmbit del canvi climàtic, entre d’altres. Amb tot, la ministra d’Afers Exteriors va convidar Cravinho a fer una visita a Andorra de cara al 2023.

Reunió bilateral amb la secretària general de l’OSCE, Helga Maria Schimd

Maria Ubach també va mantenir ahir una reunió amb la secretària general de l’OSCE, Helga Maria Schmid, amb qui va poder conversar sobre diferents temàtiques. Ambdues van advocar per la necessitat de continuar impulsant el multilateralisme per la resolució de qualsevol conflicte.

La ministra va posar en relleu la importància de l’OSCE en el context internacional i va reiterar la necessitat de respectar els seus principis. Ubach va agraïr la invitació de la secretaria general per participar en l’esdeveniment paral·lel sobre medi ambient i muntanyes que va tenir lloc dijous amb la presència de la Ministra d’Afers Exteriors d’Alemanya i els ministres d’Afers exteriors dels Estats de l’Àsia Central.

Es recorda que Schmid va visitar Andorra al juliol d’enguany, quan es va trobar amb el cap de Govern, Xavier Espot i diverses autoritats andorranes.

PUBLICITAT
PUBLICITAT