PUBLICITAT

Cases industrialitzades, construccions més ràpides i sostenibles de la mà de BIM

Cada cop són més les empreses que opten per la metodologia Building Informations Modeling

Comprar una casa industrialitzada a Andorra era, fins fa poc temps, una tasca complicada. Tanmateix, des de fa uns anys cada vegada són més les empreses que han decidit optar per aquest tipus de construccions ràpides i sostenibles, en les quals l’ús de la metodologia BIM (Building Information Modeling), que permet anticipar contratemps i evitar sobrecostos s’ha fet molt popular.
Només cal fer un cop d’ull a qualsevol portal immobiliari i posar el filtre de construccions industrialitzades o prefabricades –com també es coneixen– per adonar-se de la quantitat d’habitatges que hi ha disponibles per tot l’estat actualment. I la xifra es multiplica cada poc temps. No és poca cosa, ja que el fet d’haver estat realitzades en fàbrica permet «controlar i reduir els temps de construcció, minimitzar i eliminar errors i garantir un eficient control de costes, sense renunciar al disseny ni a la qualitat dels acabats”, com subratlla Míriam Sánchez, directora de Projectes de la companyia Prêt-à-porter Casas (www.pretaportercasas.com) durant una entrevista amb l’empresa especialitzada Espacio BIM.

De fet, tot i que continuar existint la idea que aquest tipus de construccions són massa senzilles, poc estables i inclús de mala qualitat, els seus bons resultats han aconseguit que cada vegada hi hagi més adeptes dins del sector. Així, cada cop hi ha més professionals que se sumen a la construcció 4.0 per oferir als propietaris interessats dissenys singulars, sostenibles i respectuosos amb el medi ambient. Un exemple d’això és Cases del Tarter, a Andorra, de companyia catalana.

En aquesta bona manera de fer, la tecnologia BIM té com reconeix Sánchez, molt a veure: «En els processos de disseny i construcció de les cases industrialitzades, BIM és una eina que ens ajuda a automatitzar i gestionar de manera eficient i ràpida la generació dels pressupostos de cada projecte, i millora notablement els fluxos de treball». Per aconseguir-ho, es dota de softwares com Allplan per tractar-se d’un «programa complet amb moltes funcionalitats». Una d’elles, explica Borja Sánchez Ortega, director de Projectes i director del Màster BIM Manager Internacional (+VR) de la citada empresa Espacio BIM és la capacitat «d’extreure la medició d’una obra amb un alt grau de fiabilitat», que evita contratemps a la construcció.

Amb tot, es pot afirmar que aquest tipus d’habitatges estan guanyant una presència notable dins dels sector de la construcció en erigir-se com llars arquitectònicament d’avantguarda i energèticament eficients, amb un sistema constructiu únic que cada dia més es recolza en la tecnologia digital. Així, només resta preguntar-se: es convertiran les cases industrialitzades en la primera opció de compra per a la majoria de propietaris? De moment, el futur ja el tenen. 

 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT