PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Ubach condemna l'atac de Rússia a Ucraïna al 29è Consell de Ministres de l’OSCE

La ministra s’ha desplaçat a Polònia, on s’ha reunit amb els seus homòlegs

Per El Periòdic

Ubach i Berro-Amadeï, ahir.
Ubach i Berro-Amadeï, ahir. | Govern d’Andorra

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, va participar ahir en la sessió plenària del 29è Consell de Ministres de l’Organització per la Seguretat i Cooperació a Europa (OSCE), que va començar ahir i s’allargarà fins avui a Łódz, Polònia.

En la seva intervenció, Ubach va condemnar l’atac de Rússia a Ucraïna, que, va destacar, «segueix sent una greu amenaça per a la seguretat i l’estabilitat d’Europa». Precisament, la ministra va assenyalar que Andorra acull refugiats provinents d’aquest conflicte bèl·lic i va recordar que el Govern ha implantat sancions financeres internacionals contra Rússia i Bielorússia, replicant les mesures restrictives emanades per la Unió Europea. 

En el marc de la sessió plenària, Ubach va poder mantenir diferents reunions bilaterals amb els seus homòlegs, amb qui va poder abordar qüestions d’interès compartit. Al llarg de la jornada, Maria Ubach es va trobar amb el ministre d’Afers Exteriors d’Àustria, Alexander Schallenger; amb la ministra d’Afers Exteriors d’Alemanya, Annalena Baerbock; i amb la ministra d’Afers Exteriors de Mònaco, Isabelle Berro-Amadeï.

Al marge de la sessió plenària, la ministra d’Afers Exteriors va participar en una taula rodona sobre el canvi climàtic i la seguretat en les regions muntanyoses, que va comptar amb la presència, també com a ponents, dels ministres d’Afers Exteriors d’Alemanya, de Macedònia del Nord i del viceministre d’Afers Exteriors del Kirguizistan, informa l’ANA.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT