PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Simulacre de vessament al riu Arieja de productes contaminants

L’objectiu és comprovar l’operativitat del Pla d’alerta francoandorrà en cas d’accident

Per El Periòdic

Un moment del simulacre, ahir al Pas de la Casa.
Un moment del simulacre, ahir al Pas de la Casa. | Govern d\'Andorra

Un exercici transfronterer de simulació de vessament de productes contaminants es va dur a terme ahir al riu Arieja, al Pas de la Casa. L’objectiu va ser comprovar l’operativitat del Pla d’alerta francoandorrà en cas de contaminació accidental de les aigües del riu, repassant cadascun dels protocols previstos en aquest pla.

L’acte, que va ser organitzat conjuntament entre el Govern d’Andorra i la Prefectura de l’Arieja, va comptar amb la participació d’una trentena de persones, entre els efectius del Departament de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvaments; el Departament de Protecció Civil i Gestió d’Emergències; el Departament de Policia; el Ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat; el Servei d’Urgències Mèdiques (SUM); el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS); el Servei de circulació d’Encamp; el Cos de bombers francès; i el Ministeri d’Afers Exteriors.

A les 14.00 hores, es va activar l’emergència al Pas de la Casa davant l’accident d’un vehicle carregat amb hidrocarburs que produïa una afectació al medi ambient i, concretament, al riu Arieja. Després de la notificació del sinistre es van activar els recursos de Bombers de la vila encampadana, que van informar a la Policia, al Servei de circulació i al SUM. Seguidament, es va procedir a activar el Pla d’alerta francoandorrà.

PUBLICITAT
PUBLICITAT