PUBLICITAT

Andorra la Vella

S’imposa l’experiència

Vicky Jiménez cau en el seu debut al Crèdit Andorrà Open davant Tatjana Maria per dos sets (6-0/6-3)

Per David Sansaloni

Un instant del partit d’ahir entre Vicky Jiménez i Tatjana Maria, al Poliesportiu.
Un instant del partit d’ahir entre Vicky Jiménez i Tatjana Maria, al Poliesportiu. | Crèdit Andorrà Open

Vicky Jiménez no va poder estrenar-se amb victòria al país pel que fa a un torneig oficial. La del Principat va lluitar ahir amb el ganivet entre les dents contra l’alemanya Tatjana Maria, però finalment l’experiència de la jugadora de 35 anys i número 70 del rànquing WTA va acabar imposant-se, assolint el passi a la següent ronda en guanyar per 6-0/6-3.


El duel va començar inclús abans que ho dictaminés el jutge de cadira, i és que el públic que ahir va acudir al Poliesportiu va rebre l’andorrana amb una calorosa ovació. Una vegada fet el silenci, la trobada va iniciar amb Maria dominant el servei amb tirs potents, el que li va fer endur-se el primer joc. L’estil d’ambdues va quedar clar des d’un primer moment. Maria va ser fidel a les respostes tallades, fent que les pilotes fossin complicades de tornar, ja no sols a causa de la velocitat, que variava en cada cop, sinó també pel fet de modificar el ritme que portés la jugada fins al moment.


L’opció de jugar aprofitant el llarg de la pista, amb cops profunds, va ser una possibilitats que la tricolor va explorar, i en més d’una ocasió va obtenir el premi dels punts. Tot i això, jugar al desgast va sortir efecte per l’alemanya, que ràpidament es va col·locar 3-0. A poc a poc, al partit va aparèixer un altre factor important: les decisions arbitrals. En les jugades més ajustades els punts van anar per a Maria, fet que va provocar que Jiménez demanés explicacions en més d’una ocasió.


Jiménez ho va seguir intentant, i va tenir moments de domini, impulsada també per l’alè de l’afició local. Malauradament, el joc establert per Maria va fer que semblés un mur a l’hora de tornar pilotes, a més de mostrar una bona actitud a prop de la xarxa. Aquest fet li va permetre emportar-se el primer set per 6-0, deixant en blanc el caseller de la tricolor en poc més de 30 minuts.
Ja en el segon, l’andorrana va sortir decidida a capgirar el marcador, fent gala d’un estil més agressiu, amb més proximitat a la xarxa i uns tirs paral·lels potents. L’esforç no va tenir recompensa en els dos primers jocs, que van caure per a l’alemanya.

L’experiència de Maria es va notar a l’hora de saber portar algunes situacions clau, en punts que haurien pogut suposar el fet de capgirar la dinàmica de la trobada.


Amb el 4-0 en el marcador, Jiménez va intentar treure el seu caràcter, i ho va aconseguir finalment, assolint el primer joc del partit amb el 5-1. I no va ser l’últim, ja que en aquest moment la que va errar més va ser Maria, que va veure com el 5-2 pujava al marcador. L’encert de la jove va anar de bracet amb el públic, i en un obrir i tancar d’ull el lluminós va reflectir el 5-3.


L’alegria, finalment, va arribar fins aquí, i Vicky Jiménez es va acomiadar de l’W125 d’Andorra amb el cap ben alt i amb una nova ovació més que merescuda. 

 

El vestidor: Vicky Jiménez

 

  • Amb llàgrimes de felicitat a la cara

 

Vicky Jiménez no va poder evitar emocionar-se una vegada finalitzada la trobada. De fet, ja se li va escapar alguna llàgrima quan va aconseguir fer el primer joc del partit a causa de la resposta del públic. «Són llàgrimes d’alegria», va dir l’andorrana, mentre afegia que «volia que la cosa sortís millor, però no ha pogut ser».

Jiménez va voler treure el positiu del partit davant Maria, i és que «m’ho he passat genial i vull agrair el suport de tothom». La pressió, va explicar, no va suposar un inconvenient, però si el joc de l’alemanya, que va ser «molest» i l’experiència d’aquesta. El viatge de la tricolor no s’acaba aquí, ja que avui disputarà el quadre de dobles.

 

 

Les claus

 

-Suport: Jiménez va comptar en tot moment amb el caliu del públic desplaçat al Poliesportiu per veure el seu debut al país.

-Estils: Tatjana Maria va mostrar un estil de joc peculiar, poc vistós i molt conservador, però que, tot i això, va ser efectiu.

-Detalls: Molts cops proposats per l’andorrana van acabar sortint per poc de la pista, incloent-hi alguns claus psicològicament.

-Amb el cap alt: Jiménez va lluitar de tu a tu contra una rival amb més experiència i rànquing, donant una imatge exemplar.

PUBLICITAT
PUBLICITAT