PUBLICITAT

Ordino forma el seu consell d’infants amb set participants

Els representants presenten les propostes pel curs 2022-23

Per El Periòdic

Un moment de la constitució del consell d’infants d’Ordino, ahir.
Un moment de la constitució del consell d’infants d’Ordino, ahir. | Comú d\'Ordino

El consell d’infants corresponent al curs 2022-2023 d’Ordino es va constituir ahir a la sala del consell de comú donant així el tret de sortida a una nova edició del projecte. En la sessió, presidida pel cònsol major de la parròquia, Josep Àngel Mortés, i la cònsol menor, Eva Choy, es van nomenar un total de set joves portaveus de 5è curs provinents de l’escola andorrana d’Ordino i l’escola francesa d’Ordino, que van fer públiques una sèrie de propostes en la línia del reaprofitament, la sostenibilitat i les energies renovables.

Després de la presentació dels nous membres electes del consell d’infants i de la lectura i aprovació de l’acta de la darrera sessió, els representants de l’escola andorrana d’Ordino van procedir a fer públiques les seves propostes. En aquest sentit, els portaveus van proposar fer una recollida de brossa pels diferents pobles d’Ordino, crear un jardí comunitari i organitzar un mercat d’intercanvi a la parròquia perquè la gent del poble pugui portar roba, joguines i altres objectes per intercanviar.

D’altra banda, l’escola francesa d’Ordino vol instal·lar punts de compostatge, organitzar un mercat de segona mà, habilitar pipicans amb bosses biodegradables, instal·lar plaques solars a les parades d’autobusos, crear carrils bici per a bicicletes o vianants lluminosos i, finalment, impulsar una recollida de burilles.

Choy va celebrar, amb relació a la recollida de burilles i de brossa, el fet que els alumnes continuïn mostrant sensibilitat per mantenir els espais nets de la parròquia, tot i que, com va recordar, aquestes són propostes recurrents en les edicions de cada any. Per altra banda, la cònsol menor va destacar que el Comú d’Ordino està actualitzat quant al tema de plaques solars i energies renovables, i es va mostrar predisposada a analitzar la idea sobre el fet d’instal·lar panells a les parades del bus. «El problema de la proposta dels pipicans és trobar terrenys públics per ubicar-los», va comentar, mentre detallava que la idea també s’havia plantejat en el marc dels pressupostos participatius. Finalment, va celebrar que també s’hagin proposat projectes en la línia de l’economia circular, com ara un mercat d’intercanvi, segons informa l’ANA. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT