PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Cos de Policia alerta d’un repunt de sextorsions

Els afectats acostumen a ser homes contactats des de perfils falsos

Per El Periòdic

Imatge que ha difós la Policia.
Imatge que ha difós la Policia. | Policia

La Policia ha detectat les darreres setmanes un repunt de sextorsions, és a dir, xantatges que consisteixen a amenaçar la víctima amb la publicació i difusió de vídeos o fotografies seves amb contingut íntim si no paga la quantitat de diners que se li demana.

Els afectats acostumen a ser homes a qui els extorsionadors han contactat a través de xarxes socials amb un perfil fals. Es fan passar per una dona, modifiquen fotografies, s’inventen una història que pugui servir d’esquer i inicien una conversa amb to amistós per anar guanyant confiança. Un cop ho aconsegueixen, fan el salt a una altra plataforma per intercanviar arxius o realitzar una videotrucada amb contingut sexual que, a més, no és real. 

Un cop han obtingut imatges que puguin comprometre la víctima, comença l’extorsió. En els casos que ha tractat el cos d’ordre, s’havien demanat entre 1.000 i 6.000 euros. Però pagar no és garantia que el xantatge acabi. Per aquest motiu, la Policia aconsella no fer-ho i posar el cas en coneixement dels agents. 

Per evitar ser víctima d’aquest tipus d’extorsions, des del cos es recomana no fer-se fotografies íntimes ni compartir-les, verificar les identitats de les persones amb qui ens relacionem a les xarxes socials i sospitar si algú que no coneixem de res ens envia un missatge privat. 

D’altra banda, el Cos de Policia va detenir ahir un home, no resident de 64 anys, com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat col·lectiva per conducció temerària, i contra la integritat física i moral per lesions, després d’un accident amb un ciclista. Els fets van tenir lloc al matí quan el conductor del turisme, circulant contra direcció, va col·lidir amb la bicicleta. El ciclista, un home resident de 51 anys, va ser traslladat a l’hospital.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT