PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Augment de casos i nova defunció per coronavirus

Salut recomana la utilització de la mascareta al transport públic

Per El Periòdic

Albert Font.
Albert Font. | SFGA

L’ascens dels casos de coronavirus que s’estan registrant darrerament al Principat es van traduir ahir amb la notícia d’una nova defunció per covid-19, la 157. Tal com va apuntar el ministre de Salut, Albert Font, es tracta d’una persona que es trobava en situació de fragilitat i que fins ara estava sent atesa a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell.

Durant la darrera setmana, a més, s’han notificat 225 nous positius, la qual cosa provoca que els casos totals s’elevin fins als 47.219, dels quals 331 (+52) són actius. Pel que fa a les altes, se n’han registrat 172 de noves i, per tant, les recuperacions des de l’inici de la pandèmia arriben a les 46.731. La pressió sobre l’hospital és estable amb només tres pacients ingressats a planta i cap a l’UCI.

Amb aquestes dades a la mà, Font va comparèixer acompanyat del ministre Portaveu per reforçar les recomanacions que el Govern té vigents actualment per aturar l’increment de casos. D’aquesta manera, va fer especial incís en l’ús de la mascareta entre aquelles persones fràgils quan es trobin en situacions d’aglomeracions en espais tancats, especialment en el transport públic. Per ara, Salut no es planteja fer la mesura obligatòria.

Font també va apuntar que aquest augment de casos Covid conviu amb la incidència de la grip, dues malalties que «treballen conjuntament» i que poder fer augmentar la pressió sobre les infraestructures sanitàries. És per això que el ministre va recalcar la necessitat de vacunar-se contra la grip. De fet, durant l’any passat es van vaccinar gairebé 8.000 persones contra aquesta malaltia, mentre que a hores d’ara hi ha 6.420 immunitzades.

PUBLICITAT
PUBLICITAT