PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Maeva Estevez posa punt final a la temporada abans d’hora

La ‘rider’ buscarà recuperar-se plenament de la lesió greu amb fractura al radi que va patir a Pitztal

Per David Sansaloni

Carles Visa i Maeva Estevez, ahir durant la compareixença.
Carles Visa i Maeva Estevez, ahir durant la compareixença. | FAE

Maeva Estevez posa punt final a la temporada 2022-2023, i ja té el cap en la 2023-2024. Així ho va anunciar ahir la Federació Andorrana d'Esquí (FAE) en una compareixença encapçalada pel gerent de l'entitat, Carles Visa, i en presencia també de la rider tricolor.


«Hem pres la decisió de posar el focus en la recuperació d'aquesta lesió de radi i, sobretot, fixar-nos com a objectiu la temporada 2023-2024», va explicar Visa, mentre afegia que «hem valorat amb l'equip mèdic totes les opcions, i vist que no hem pogut fer tot el treball de pretemporada com ens hauria agradat, ja que venim d'una lesió de genoll de la campanya passada i tot just hem tocat la neu pocs dies al setembre i octubre, considerem que el més prudent és focalitzar-nos en què Maeva [Estevez] estigui al 100% i no posar-nos pressió a l'hora de fer curses».


Per la seva banda, l'esportista va afirmar que «és un cop dur. He encadenat moltes lesions, i això no és fàcil, però crec que hem pres la decisió correcta i ara toca aturar-nos per tornar a donar el màxim». És cert que la de la FAE, en cas de no haver pres aquest camí, hauria pogut tornar a les competicions cap al pròxim mes de març, segons els terminis mèdics. No obstant això, «hauríem arribat sense un rodatge previ a cites importants, i aquesta no era la millor decisió. Seria molt arriscat per guanyar poc».


Segons els dirigents de la federació, i tal com va comentar Visa, la idea és «donar temps a recuperar, entrenar, i tornar a tenir les sensacions de l'any passat a Montafón. Amb la qual cosa, podem dir que la temporada de Maeva [Estevez] s'ha acabat. És millor fer un pas endarrere per després fer-ne dos endavant». La clau per al gerent de l'entitat ha estat el fet de no haver tingut «una preparació a sobre de la neu, i no volem arriscar. Fa temps que no fem una temporada sencera i hem decidit que ens vindrà bé a tots, sobretot a Maeva [Estevez]».


L'elecció del camí a seguir, consensuada entre federació i esportista, deixa Estevez amb gairebé un any natural per centrar-se en la seva recuperació. «No tenir una data per tornar em permetrà tenir un temps per treballar molts aspectes que fa temps que no toquem per manca de temps, i en l'àmbit mental continuaré endavant, ja que és l'aspecte on més he posat el focus aquests últims anys». De moment, l'andorrana es troba realitzant la rehabilitació del turmell en el qual va patir un esquinç arran de l'accident a Pitztal que va acabar amb una fractura de radi. «Al canell encara no podem fer res, perquè encara tinc el ferro exterior posat, i me'l trauran d'aquí a tres setmanes. A partir d'allà veurem com evoluciona, si ha soldat bé, i passarem a la rehabilitació», va dir la rider. L'objectiu final, això sí, «és tornar».

PUBLICITAT
PUBLICITAT