PUBLICITAT

Els funcionaris porten a la Batllia el Comú de la capital pel GAdA

  • El Sitca assegura que les retallades aplicades als treballadors han derivat en una plantilla «molt desmotivada»
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Alaez i Asensio exposen els motius que els han fet decantar-se per anar a la Batllia, ahir Foto: ANA / M.T.

Els treballadors del Comú de la capital, aplegats sota el paraigües del Sindicat de Treballadors d'Andorra la Vella (Sitca), han decidit fer un pas endavant en la seva demanda sobre el pagament d'una part del GAdA 2008-2009. Tal i com van anunciar ahir el president del sindicat, Cristian Asensio, i el seu vicepresident, Isaac Alaez, presentaran un recurs a la Batllia en contra la Corporació de la capital el proper 25 de febrer.

Aquesta decisió arriba després que el passat 10 de febrer es fes oficial el silenci administratiu de la Corporació en relació a la reclamació del Sitca de les quanties econòmiques que no van ser pagades després que s'apliqués una rebaixa del 10% de les qualificacions als treballadors. Aquestes rebaixes van suposar que prop del «30% dels funcionaris deixessin de cobrar cap import», ja que les seves notes van deixar d'estar dins del límit establert per poder cobrar el GAdA.

Com a conseqüència, i veient la reiteració comunal a negar-se a canviar la seva decisió, el sindicat va adreçar-se al Govern, on va presentar-hi un recurs d'alçada el passat 9 de novembre. Concretament, sol·licitaven que el Comú anul·lés el punt número 10 de l'article 3 de la Junta de Govern del 21 d'octubre, que acordava la rebaixa d'un 10% del coeficient corrector. Una mesura que no va ser consultada amb el sindicat, segons van lamentar els seus màxims responsables.

Tres mesos més tard, i després d'una pròrroga d'un mes establerta per l'Executiu, el silenci administratiu ha derivat en la seva decisió d'acudir a la Justícia. Tenen legalment 13 dies hàbils i ja han fixat el 25 de febrer per a iniciar aquest procés judicial.

D'altra banda, Asensio va informar ahir que pel que fa a la part restant del GAdA (no inclosa en aquesta rebaixa del 10%), ja ha estat cobrada per part dels treballadors.

Desmotivació general / La situació generada arran d'aquesta rebaixa de les qualificacions, sumada a un seguit de mesures encarades a reduir la despesa comunal, ha generat un clima de desconfiança i de poques ganes de treballar entre la plantilla comunal, segons va lamentar ahir el Sitca.

Asensio va citar aspectes com aquesta rebaixa del GAdA 2008-2009, la congelació del GAdA 2010, l'eliminació dels acompliments o la retallada dels triennis com les causes de «la desmotivació actual dels treballadors». A més, des del sindicat van mostrar especial preocupació pel cos dels agents de Circulació, que ha més s'ha vist perjudicat pel procés de reestructuració que està vivint el cos, va exposar Asensio.

Reglament de prejubilacions / Finalment, el sindicat va reclamar a la Corporació més treball per tirar endavant un reglament de prejubilacions que seria positiu per als treballadors i «generaria estalvi al Comú», va assegurar el president de l'entitat. Asensio va posar com a exemple a seguir el Comú de Sant Julià i seu el Programa de jubilació voluntària de funcionaris i agents de l'administració de caràcter indefinit, que ja està en funcionament

Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT