PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Andorra la Vella constitueix el seu consell d’infants

Els 12 representants van presentar els projectes que treballaran durant el curs

Per El Periòdic

Un moment de la constitució del consell d’infants, ahir.
Un moment de la constitució del consell d’infants, ahir. | Comú d’Andorra la Vella / Tony Lara

La creació d’un gimnàs per a infants i joves de 10 a 16 anys, la recuperació del camí escolar, un circuit de bicicletes per a famílies, una biblioteca a Santa Coloma, un parc d’aigua i embellir els passos de vianants de l’avinguda Meritxell entre la plaça Rebés i la Rotonda. Aquestes són les sis propostes que els sis centres escolars d’Andorra la Vella treballaran al llarg del curs perquè puguin ser aprovades en la sessió de consell d’infants prevista per al mes de juny. La feina tot just comença ara, un cop que ahir es van escollir els 12 representants de les sis escoles. La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, va recordar que aquesta iniciativa arriba a la setena edició i va voler subratllar «les bones idees» que han anat sorgint al llarg dels anys, moltes de les quals ja van ser plasmades pel comú.

Així, Marsol va recordar que posar en marxa aquest consell d’infants va ser «una de les prioritats» que es va marcar a l’inici del seu primer mandat i va valorar que al llarg d’aquest temps s’han «sorprès de les idees i la capacitat d’entendre moltes coses» que han mostrat els joves consellers. A més, va destacar que al llarg dels anys també s’han anat adaptant, ja que en les primeres edicions hi havia coses que «no eren prou factibles». Pel que fa als projectes que es treballaran enguany, la cònsol major va manifestar que «són propostes interessants», algunes de les quals «més pròpies per a infants» com ara espais de jocs i d’altres més generals per a la ciutadania. A banda de preparar aquestes iniciatives, des del comú també es va encarregar a les escoles que pensin en com es pot millorar la comunicació entre la corporació comunal i els infants, ja que «costa informar i fer arribar la informació» als més joves. Un cop plantejada aquesta proposta, en el mateix consell constitutiu celebrat ahir, els infants ja van assenyalar algunes solucions, com repartir fulletons o fer una mena de diari. 

Les diferents escoles de la parròquia ja tenen sobre la taula els projectes que proposaran al mes de juny per a la seva aprovació. Així, des del col·legi Sant Ermengol, Biel Minguillon i Lois Pinto van plantejar un gimnàs per a joves d’entre els 10 i els 16 anys amb instal·lacions adaptades a la seva edat. Des de l’escola andorrana d’Andorra la Vella, Hugo Rebenaque i Joaquim Valera van posar sobre la taula recuperar el camí escolar. Cristel Vilaró i Shanon Briceño de l’escola francesa d’Andorra la Vella van exposar que volen un circuit perquè les famílies puguin passejar en bicicleta, que sigui segur i que no faci gaire pujada. Al seu torn, Ares Fernández i Adrià Soares, de l’escola francesa de Santa Coloma, van reiterar que es faci una biblioteca al poble, ja que va recordar que hi ha tres escoles i els infants no sempre poden desplaçar-se fins a la capital per fer servir l’equipament cultural i als parcs infantils. Des del British College, Maria Aso i Guillem Areny van proposar un parc d’aigua que a l’hivern podria encabir «altres activitats». Finalment, Laura de Jesús i Teo González, del col·legi Janer, van explicar que volen que s’embelleixin els passos de vianants de l’avinguda Meritxell entre la plaça Rebés i la Rotonda. 

A banda de la millora dels canals participatius, Marsol va encarregar a les escoles que reflexionin sobre possibles millores que es podrien implementar en el consell d’infants, unes propostes que també es debatran en el consell que se celebrarà al mes de juny i durant el qual el comú farà balanç de les accions que ha materialitzat en aquests anys, segons informa l’ANA.
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT