PUBLICITAT

El Sitca se sent «censurat» a les reunions de la corporació

  • El Comú no va voler respondre a una demanda sobre el nombre de càrrecs de confiança
C.G
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Una reunió de la corporació Foto: ANA / D. P.

Sindicat de Treballadors de la corporació de la capital va denunciar ahir actes de «censura» en les reunions que les dues parts, Comú i funcionaris, celebren mensualment amb la voluntat d'analitzar i tractar la gestió comunal. Segons va exposar ahir el vicepresident del Sitca, Isaac Alaez, una de les preguntes plantejades pel sindicat entre els punts de l'ordre del dia va ser anul·lada sense justificació directa pels integrants de la Corporació.

El sindicat va sol·licitar al Comú d'Andorra la Vella el total de persones que treballen en qualitat de càrrecs de confiança, així com el nombre de consellers que treballen a jornada completa. Aquesta demanda no va entrar ni a l'ordre del dia de la reunió, després que la Corporació decidís excloure-la per considerar que la informació no era de la conveniència dels treballadors.

Alaez va lamentar ahir aquesta postura, «la Corporació té el dret a no respondre però no a excloure les nostres peticions», va exposar el vicepresident, que va afegir que el sindicat tenia dret a preguntar, i «si no, que es facin un sindicat per a ells».

La demanda plantejada pel Sitca tenia com a intenció conèixer la despesa que generen aquests alts càrrecs i consellers, per tal d'exposar que aquesta quantia pot ser tractada també dins les mesures anticrisi que el Comú ha tirat endavant per tal de reduir la despesa a la capital. El Sitca no disposa de dades actuals, però l'estudi més recent que ha efectuat, de l'any 2009, parlava d'una despesa de al voltant del milió d'euros anuals.

El sindicat reclama, amb tot, que aquesta despesa també es vegi reduïda a partir de mesures, com les aplicades pel que fa als acompliments dels treballadors. Alaez va recordar que d'altres comuns, com és el cas del d'Ordino, ja han realitzat mesures al respecte, com és el cas de la reducció de dos consellers que volen efectuar cara les properes eleccions comunals.

Respecte al paquet de mesures comunals, des del sindicat «aplaudim la pujada de salaris efectuades a les categories C1, C2 i C3», va manifestar Cristian Asensio, però va lamentar que la mesura no afectés també a la categoria C4. Asensio va reclamar més participació sindical cara la gestió d'aquestes i de possibles futures mesures.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT