PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Giménez dona els convocats pel 28è Campionat d’Europa de cros

Carabaña, Cinca, Mourelo, Gómez i Moya han estat els escollits pel seleccionador

Per El Periòdic

Giménez (esquerra), amb Missé i Sanza al Comunal.
Giménez (esquerra), amb Missé i Sanza al Comunal. | FAA

El seleccionador nacional de la Federació Andorrana d’Atletisme (FAA), Xavier Giménez, va donar a conèixer ahir la seva primera llista de seleccionats per a un campionat oficial. En aquest cas, la relació d’atletes que representaran Andorra en el 28è Campionat d’Europa de cros que es celebrarà a Torí (Itàlia) el pròxim 11 de desembre.


La delegació tricolor estarà present en dues disciplines: relleu mixt absolut i categoria masculina absoluta. En el primer cas, els atletes que representaran al Principat seran Aina Cinca, Xènia Mourelo, Carles Gómez, i Pol Moya. Tots quatre repetiran a la cita, i és que ja van participar en l’edició del 2021 a Dublín. En aquesta prova, cada atleta haurà de córrer 1.500 metres i l’ordre dels relleus s’invertirà aquest any, i serà per a tots els equips: home, dona, home, dona.

El seleccionador va destacar la importància que té pels nostres atletes participar en competicions internacionals de tant nivell. Considera que «és una ocasió ideal per agafar experiència internacional de cara els dos grans objectius de la temporada: els Jocs dels Petits Estats de Malta i el Campionat d’Europa de Nacions». També s’ha referit de forma especifica al Pol Moya i el rol de líder de l’equip que ha d’assumir. Giménez s’ha mostrat molt esperançat en que el Pol, després de l’excel·lent passada temporada, «aquest any torni a fer un salt de resultats i marques».


D’altra banda, Carabaña sumarà la seva cinquena participació en el Campionat d’Europa de Cros. Els anys 2017 i 2018 ho va fer en categoria sub-20, i els anys 2019 i 2021 en categoria sub-23.

En el cas de Carabaña, el seleccionador va destacar que està completant una pretemporada molt bona amb destacats resultats en cros i ruta. Tot i això, va recordar que es tractarà de la primera participació en aquesta competició en categoria absoluta, un salt que vol un procés d’adaptació. Sigui com sigui, Giménez confia que Carabaña «segueixi la seva progressió i aquesta temporada confirmi els excel·lents resultats de la temporada passada».


Entre totes les categories, està previst que a Torí participin prop de 800 atletes de 40 països, amb un nivell d’elit. Tanmateix, els joves andorrans estaran acompanyats pel gerent de la federació, Kevin Poulet, com a cap de delegació, i el tècnic Josep Carballude. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT