PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Llovera torna al Dakar com a pilot de Ford Trucks España

Margot Llobera com a copilot i Peter Vojkovsky com a mecànic completaran l’habitacle de la mecànica

Per El Periòdic

Un moment de la presentació del projecte Dakar 2023, ahir.
Un moment de la presentació del projecte Dakar 2023, ahir. | FotoEsport

Albert Llovera tornarà, una vegada més, al Dakar. En aquesta ocasió, l’andorrà ho farà de la mà de Ford Trucks España, i durant l’esdeveniment, celebrat ahir a Madrid, es va confirmar també la presència de Margot Llobera com a copilot, i de Peter Vojkovsky com a mecànic. Tots tres completaran l’habitacle del camió que l’equip txec Fesh Fesh tornarà a revisar de dalt a baix per deixar-lo en les millors condicions per afrontar l’etapa de cada dia.


De les platges del Mar Roig al Golf Pèrsic i Dammam en 13 dies (del 31 desembre al 15 de gener). El recorregut del Dakar 2023 es presentarà el pròxim dia 1 de desembre a París. Amb tot, s’han filtrat alguns detalls del recorregut que, a priori, sembla que serà més complicat que en l’anterior edició. En principi seran tres jornades més que en el 2022, els participants travessaran en diagonal l’Aràbia Saudta, des del Sea Camp en el Mar Rojo fins a arribar a Dammam.


«Ser 15è entre els camions al final? Em resulta difícil establir una posició per al final Dakar. És una cursa única i cada participació, cada etapa, és una incògnita», va declarar Llovera, mentre afegia que «només puc dir que ens hem preparat per a ser competitius i estar el més amunt a la classificació que puguem. En qualsevol cas, tinc plena confiança que l’equip està treballant al màxim per a poder aconseguir grans coses». «Serà un Dakar molt exigent en l’àmbit esportiu, amb etapes molt llargues i esgotadores, més quilòmetres que en anteriors edicions i, per si no n’hi hagués prou, una etapa marató de tres dies en les dunes del Empty Quarter, sense assistència mecànica».

D’altra banda, la seva neboda Margot va assenyalar que «és una sort poder compartir una experiència com el Dakar amb un familiar. És una cosa que no m’ho havia plantejat mai. Amb tot, em sento preparada per a fer-li de copilot i donar el màxim. Enguany he pogut fer carreres amb la moto en sorra, és a dir, que estic acostumada a apagar els focs sola, però fer-ho en equip sempre serà un suport moral important».


La confiança va millorar, encara més, després de les proves tècniques de Polònia, celebrades el passat novembre en unes antigues instal·lacions militars. «És cert, després de Polònia ho veig molt bé, molt clar, molt tranquil·la de cara al pilotatge d’Albert i del tema mecànic de Peter i la veritat que al final, en l’habitacle del camió, estàs més amunt i veus les coses amb més antelació. Això, per a mi, és un avantatge per a poder avisar a Albert amb més temps i preveure els possibles canvis de trajectòria. Amb moltes ganes de començar!», va comentar Llobera.

Una vegada superades les verificacions tècniques, que se celebraran demà (dia 30 de novembre) en el Circuit Paul Ricard (Le Castellet), Albert i el seu equip iniciaran el procés preparatori del viatge a l’Aràbia Saudita, on esperen desplaçar-se durant la segona quinzena del mes de desembre.
 

PUBLICITAT
PUBLICITAT