PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La FAM presenta la 21a edició de la Copa d’Andorra d'Esquí de Muntanya

La competició comptarà amb set proves i posarà punt final al març del 2023

Per David Sansaloni

Un instant de la presentació de la Copa d’Andorra d’Esquí de Muntanya, ahir.
Un instant de la presentació de la Copa d’Andorra d’Esquí de Muntanya, ahir. | FAM

La Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM) va presentar ahir el calendari de la 21a edició de la Morabanc Copa d’Andorra d’esquí de muntanya. Enguany, la competició tindrà set proves, dues més que l’any passat, un fet molt positiu tant per la federació com pels organitzadors i corredors que hi vulguin participar, ja que les opcions per endur-se la primera plaça en cada categoria estarà més disputada.


«Volem apropar l’esquí de muntanya a tothom i treure la por a participar, perquè serà plenament accessible», va declarar el director tècnic de la FAM, Carlo Ferrari, i sobre aquesta premisa va donar pas a l’exposició de les diferents curses. 


La primera prova de la temporada serà la 26a Cronoescalada Nocturna al Pas de la Casa, de modalitat Vertical i que tindrà lloc el pròxim 17 de desembre, amb sortida al poble del Pas fins al Coll Blanc, i amb un desnivell de 420 metres. Un total de 15 dies després, el darrer dia de l’any, com ja és tradició, es disputarà la 3 Fronteres Dynafit-Grandvalira. Una prova de modalitat Vertical de muntanya amb una pujada al Pic de Montmalús. 


La tercera cursa serà la Cronoescalada La Llosada El Tarter Grandvalira, que es disputarà el 8 de gener. De modalitat Vertical, tindrà dos recorreguts disponibles en funció de la categoria on es competeixi. D’altra banda, la quarta i cinquena cita de la temporada, i més internacional, tindran lloc el 21 i 22 de gener. La Comapedrosa Andorra tornarà a situar el país en l’epicentre mundial d’aquest esport. 


El 18 de febrer es continuarà amb la sisena cursa, la Serrera, amb uns circuits que travessaran la vall de Ransol i, finalment, el cap de setmana del 4 i 5 de març es disputaran l’Ordino-Arcalís Skimo 10 i la Viladomat Skimo 2, que puntuaran per a la Copa d’Andorra. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT