PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El partit més esperat

Vicky Jiménez debuta avui a les 19.30 hores al Crèdit Andorrà Open davant l’alemanya Tatjana Maria

Per David Sansaloni

Vicky Jiménez durant la disputa d’un torneig d’aquesta temporada.
Vicky Jiménez durant la disputa d’un torneig d’aquesta temporada. | Twitter

L’espera ha finalitzat i finalment el públic andorrà podrà veure Vicky Jiménez competir en un torneig professional al país. La jove tennista tricolor debutarà al Crèdit Andorrà Open avui, a partir de les 19.30 hores en el que serà l’últim partit de la jornada. Al davant tindrà l’alemanya Tatjana Maria, cap de sèrie número 3 del torneig, de 35 anys i número 70 al rànquing WTA. Després de veure una primera jornada d’allò més intensa, amb partits de fins a dues hores i mitja de duració, ha quedat clar que el nivell de la primera cita professional femenina de tennis a Andorra està per sobre de l’esperat.


Jiménez ja ha estat entrenant des de fa uns dies al país, sobretot a la pista principal del Poliesportiu, i ahir, a gairebé un dia del seu debut, va afirmar estar «molt il·lusionada», mentre afegia que «és el primer torneig professional de tennis d’Andorra femení, i és un honor poder formar part d’aquesta edició». Per a l’andorrana jugar a casa «és bastant diferent perquè sempre entreno aquí i estic acostumada a veure jugadores, però hi ha tant de nivell que és increïble poder formar part».


Tot i la dificultat, l’objectiu de Jiménez és el mateix que a la resta de tornejos: sortir campiona. «És un somni, i baixant a la realitat sé que he d’anar dia a dia, perquè cada partit serà molt complicat i només em vull fixar en demà i no anar més enllà. Pot passar qualsevol cosa i estic molt concentrada amb el partit que tinc al davant».


El sorteig no ha estat gaire a favor de la jove tricolor, i és que Tatjana Maria serà una pedra difícil de superar. No obstant això, la millor o pitjor sort en els emparellaments no és excusa, ja que «totes les participants juguen molt bé i sempre es pot guanyar i perdre. Tinc un bon partit i m’estic preparant amb el meu entrenador, amb el meu equip. Ho afronto com un repte», va dir Jiménez. Mai s’han enfrontat Jiménez i Maria, i caldrà esperar per veure com es desenvolupa la trobada. Analitzant la seva rival, Jiménez va explicar que «serà difícil perquè fa boles complicades, i sé que hauré de posar moltes cames, donar el meu 100%. És un estil de joc diferent i hauré d’intentar acostumar-me i fer el que pugui».


Els partits del Crèdit Andorrà Open, fins al moment, estan mantenint una mateixa dinàmica pel que fa a la seva durada: són trobades llargues. En ser preguntada sobre aquest fet, la tennista del Principat va comentar que, per a ella, és millor «tenir un partit llarg, i més en aquesta ocasió, ja que la meva rival es mostrarà sòlida i per treure els punts hauré de lluitar molt».

 

Nou escenari

 

Les sensacions que han donat a conèixer les competidores sobre la nova superfície del Poliesportiu, amb una pista dura i diferent del que se sol veure en altres països, han englobat totes les opinions. «Tothom diu que la pilota bota molt o que s’escapa i va més ràpida, però jo no ho noto perquè sóc d’aquí i per mi és normal. Estic molt còmoda», va dir Jiménez, que va afegir que «la pista és espectacular i tinc moltíssimes ganes de jugar el partit».


Tanmateix, l’andorrana va assegurar que aquest fet no li dona cap avantatge, argumentant que «totes tenim un període d’adaptació, que dura poques hores, quan arribes a un torneig nou, així que dubto que en el moment de jugar encara continuïn tenint problemes per controlar la pilota. Tenen un gran nivell i a hores d’ara totes saben el que han de fer i com ho han de fer».


Els entrenaments de la tricolor s’han centrat en l’aspecte tècnic, i no tant en el mental, i avui podrà mostrar el resultat d’aquests. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT