Dins dels sis millors

L’FC Andorra venç l’Eivissa per 0-1 amb gol de Bakis i ja descansa en zona de play-off de la classificació

Per David Sansaloni

Bakis xuta el penal que suposava el 0-1, i definitiu, de l’Eivissa-FC Andorra d’ahir. | @FCANDORRA

L’FC Andorra va obtenir ahir tres punts més en vèncer l’Eivissa per 0-1 gràcies al gol de Bakis de penal. Amb aquesta alegria, els andorrans ja dormen al play-off.
El partit va començar amb els tricolor més incisius, amb més ganes de fer mal el rival amb combinacions ràpides i intentant alguns contraatacs. Com és habitual, els jugadors dirigits per Eder Sarabia van apostar pel domini de la pilota, tot i que en els primers compassos va ser complicat trobar-li un forat a la defensa plantejada per l’Eivissa.

La insistència dels del Principat va ser per apropar-se a poc a poc als dominis de Fuzato, i en una d’aquestes, una passada filtrada per a Germán Valera va acabar amb l’extrem guanyant-li la posició al defensa local i amb aquest creuant-se i provocant el penal al minut 11. Ràpidament, va ser Bakis qui va agafar la pilota i, amb calma, va realitzar un xut centrat que va enganyar Fuzato i va establir el 0-1 en el marcador.

Lluny de tancar-se al darrer, els de l’illa balear van tirar cap endavant, assetjant els tricolor a base de centrades laterals. Les pilotes aturades estaven sent un perill a causa de l’envergadura dels homes de Carlos Sánchez, amb Goldar i Ekain com a principals eixos. La lesió de Morer es va sumar al moment delicat del duel, i això ho van aprofitar els locals. A punt va estar d’empatar l’Eivissa en dues ocasions, amb un remat de Coke que no va trobar porteria i una jugada al contraatac que Cristian Herrera no va saber materialitzar. Amb esforços, els andorrans van saber aguantar les envestides rivals per arribar al descans amb l’avantatge mínim.

Ja en la represa, Almpanis es va animar, en primer lloc, amb un bon xut que va fregar el pal dret de la porteria. No obstant això, va haver de ser Ratti qui salvés l’FC Andorra de l’empat després de rebutjar amb una aturada de molt mèrit un bon remat de primeres d’Isma Ruiz. Els tricolor no van saber trobar la tecla per revertir el control de l’Eivissa, que estava mereixent l’empat i, de nou, a punt va estar Ekain d’aconseguir-ho gràcies a un remat de cap completament sol que va saber aturar Ratti.

I quan pitjor va estar l’equip de Sarabia va arribar una glopada d’aire. Una entrada de Morante, que havia entrat al terreny de joc feia aproximadament 10 minuts, li va suposar la vermella directa en entendre l’àrbitre que la trepitjada al migcampista tricolor havia sigut suficient per expulsar el jugador de l’Eivissa.

La inferioritat numèrica la van contrarestar els locals provocant jugades a pilota aturada, però la de Morante no seria l’única vermella directa, i és que pocs minuts després la veuria també Diop per una entrada a destemps. Amb l’11 contra nou a la gespa, Jacobo va tenir el 0-2, però el remat va acabar pegant al travesser. Sense temps per a més, l’FC Andorra va sumar una nova victòria i se situa sisè a la classificació (0-1).

El destacat

• Atent: El porter no va adormir-se tot i tenir l’avantatge del 0-1 al marcador. Tot i el domini de la pilota del seu equip, Ratti va tenir més feina de l’esperada.

• Providencial: L’FC Andorra va tenir moments de desconnexió, i ho hauria pagat molt car si no és per les intervencions providencials de l’italoargentí.

• Caràcter: Ratti va saber portar el temps de les jugades i va estar en tot moment ben situat. A més, va entregar ràpidament la pilota per poder iniciar contraatacs.