PUBLICITAT

Sant Julià de Lòria

Naturland obrirà per Nadal un hotel de muntanya a la Borda de Conangle

La inversió de les diferents accions fetes per a la temporada de neu ronda els 250.000 euros

Per Pol Forcada Quevedo

Xabier Ajona, en un moment de la presentació de la nova temporada, ahir.
Xabier Ajona, en un moment de la presentació de la nova temporada, ahir. | Naturland

Naturland obrirà un hotel a la Borda de Conangle el pròxim 26 de desembre. Es tracta d’un «petit allotjament de muntanya», segons va explicar ahir el director del parc, Xabier Ajona, que disposarà de vuit habitacions dobles i servei de restauració per un preu de sortida de 200 euros, depenent del dia i el calendari de la temporada. En aquest sentit, Ajona va destacar que aquest projecte «neix amb l’ambició de crear experiències diferencials juntament amb els esdeveniments nocturns que ja anàvem organitzant». A més, es tracta d’unes habitacions ja existents que ara «s’han renovat per posar més en valor les nostres instal·lacions», va afegir el director de Naturland. 

Ja amb la temporada d’estiu consolidada, Ajona va assenyalar la importància de la de neu per a la millora del parc de Sant Julià de Lòria: «L’hivern és una època en la qual venim creixent i creiem que encara té molt potencial per continuar-ho fent». Per això, una altra de les novetats d’enguany és la renovació del 50% del material d’esquí i raquetes. Així, aquesta millora s’uneix a la que ja es va fer l’any passat, aconseguint en dos anys renovar gairebé el 75% del material i posicionant Naturland com «un dels millors lloguers d’esquí dels Pirineus». 

D’altra banda, la cota 1.600 també compta amb innovacions, en aquest cas amb una ampliació en l’oferta d’activitats a part del Toboronc, l’Airtrekk i el Natur kids. Enguany s’afegeix el Tubbing, que a l’estiu va baixar de la cota 2.000; l’Sklide, «una mena de trineu que llisca sobre una superfície sintètica»; el circuit esquirol; el laberint de fusta; i el Forest line, «una tirolina de corbes entre els arbres del bosc». La inversió per a la temporada d’hivern, doncs, ha estat al voltant dels 250.000 euros, i s’espera seguir en la línia de creixement del 10% «que ja havíem previst l’any passat».

 En relació amb el nou forfet únic de Grandvalira, Ajona va destacar que «oferim activitats diferents i no té per què afectar Naturland». A més, va afegir que es tracta d’una bona notícia pel país perquè «farà que Andorra tingui encara més atractiu i serà beneficiós per a tothom, també per a nosaltres». En aquest sentit, no va descartar sinergies amb la resta d’estacions, tot i que ara «toca que es consolidi i que realment es pugui posar en valor. Si podem trobar més punts d’acords serem els primers a seure a la taula i trobar aquesta fórmula conjunta».

Finalment, pel que fa a l’estalvi energètic, el director de Naturland va explicar que l’any passat el parc ja va implementar un important canvi en el sistema de funcionament de l’equip de neu de cultiu, i que a partir d’aquí, estan treballant amb la Mútua Elèctrica de Sant Julià «per posar en marxa un seguit d’accions que ens permetin en uns anys reduir el nostre impacte de carboni». La primera mesura és el projecte fotovoltaic, que anirà situat a l’aparcament de la cota 1.600, una acció que «en el còmput global anual ja generaria una part considerable de l’energia que consumim» i que s’espera tenir enllestida per al 2023. 

Relacionat amb això, Ajona va ressaltar que «l’aspiració a futur és que el 100% de l’energia estigui generada aquí». Però per fer-ho possible, caldria una altra instal·lació fotovoltaica a més de la primera, que es podria situar a la cota 2.000. D’altra banda, el director va remarcar que «estem fent estudis de biomassa com a alternativa als sistemes de calefacció». 

Cal recordar que durant la temporada d’hivern, Naturland acollirà quatre esdeveniments importants com són la Festa del Nòrdic, la cursa nocturna d’esquí nòrdic, la sortida de l’Skimo Andorra i el Campionat d’Europa de Triatló d’Hivern.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT