PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Acció popular per impulsar la la consulta pel laboratori P3

Dolsa saluda la nova plataforma perquè «hem d’unir esforços»

Per El Periòdic

Una simulació del laboratori.
Una simulació del laboratori. | Grifols

La nova plataforma «apolítica» ciutadana contra el laboratori P3 de Grifols ha posat en marxa una acció popular en complement i en paral·lel a la iniciativa dels dos consellers comunals (Enric Dolsa i Joan Miquel Armengol) per impulsar una consulta ciutadana a Ordino, segons van informar ahir en un comunicat.

Defensen que el laboratori P3 no és només un problema d’Ordino, sinó del conjunt d’Andorra. «Les autoritats andorranes al poder no han informat el poble andorrà de què era realment un laboratori P3», assenyalen des de la plataforma. «La ciutadania –denuncien– ha conegut els riscos d’aquest tipus de projecte gràcies al testimoniatge del professor Bernard La Scola, el màxim responsable del laboratori P3 més gran d’Europa, que va ser entrevistat per la plataforma l’1 de setembre del 2021», recorden.

«Em sembla molt bé, hem d’unir els màxims esforços possibles, ja que aquest és un problema greu de tot el país i no pas tan sols d’Ordino», va afirmar Dolsa. En aquest sentit, va afegir, «no és exclusiu de ningú la defensa per tal que no es porti a terme aquesta salvatjada».

La primera etapa de l’acció ciutadana de la nova plataforma haurà finalitzat un cop s’hagin superat els 3.000 andorrans i residents amb dret a vot inscrits al formulari: https://linktr.ee/aturemlabp3grifols. Assolit aquest primer objectiu, s’organitzaran les firmes presencials a cada parròquia.

Des de la plataforma es demanen quin interès té realment Andorra per aquest projecte, i per quin motiu Grifols ha triat el Principat per obrir el seu laboratori P3, «si no és per un tema fiscal», ja que «no té previst fer beneficis» i «les patents seran per a Grifols Irlanda», diuen en el comunicat.

PUBLICITAT
PUBLICITAT