PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Sant Julià de Lòria serà Ciutat europea de l'esport el 2023

L'organisme destaca la "política esportiva exemplar" desenvolupada pel comú

Per El Periòdic

Els membres de la Federació de ciutats i capitals europees de l'esport i les autoritats andorranes
Els membres de la Federació de ciutats i capitals europees de l'esport i les autoritats andorranes | Comú de Sant Julià de Lòria

La parròquia de Sant Julià de Lòria i el comú estan d'enhorabona. La candidatura que la corporació va presentar per esdevenir el 2023 Ciutat europea de l'esport en la categoria de poblacions de menys de 25.000 habitants, ha estat aprovada. Així ho ha informat el president i fundador de la Federació de ciutats i capitals europees de l'esport (ACES Europe), Gian Francesco Lupattelli, a través d'una carta adreçada al cònsol major, Josep Majoral.

En la missiva es fa constar que "Sant Julià de Lòria és on bon exemple de l'esport per a tothom com un instrument de salut, integració, educació i respecte que són els objectius principals d'ACES Europe". I afegeix que "heu desenvolupat una política esportiva exemplar amb bones instal·lacions, programes i activitats". A més, es comunica que s'ha creat per l'any vinent la distinció 'Millor ciutat europea de l'esport' el que significa que una de les ciutats distingides amb el títol que acaba d'aconseguir Sant Julià de Lòria serà reconeguda, a més, com a ciutat de referència d'Europa en termes esportius.

Majoral s'ha mostrat molt satisfet pel reconeixement i ara espera que arribi el 6 de desembre en què anirà a la seu del Parlament Europeu a Brussel·les a recollir personalment el guardó. El reconeixement arriba 48 després que els cònsols i un equip de tècnics acompanyessin Lupattelli i dues persones més per comprovar i analitzar la candidatura presentada pel comú. La parròquia laurediana és la segona d'Andorra en rebre la distinció, ja que Encamp ja la va obtenir el 2020.

La jornada del passat dissabte es va iniciar amb una cerimònia protocol·lària a casa comuna on els cònsols van convidar al cap de la delegació d'ACES i president a signar al llibre d'honor. Lupatelli ho va fer en presència de la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva; el secretari d'Estat d'Esports, Justo Ruiz, i set dels deu consellers que integren el ple del comú. Posteriorment, a la sala Sergi Mas es va fer l'acte de presentació de la candidatura amb parlaments per part de Majoral, Riva i Lupatelli i durant el qual també es van poder visionar alguns vídeos promocionals.

Posteriorment, els tres membres d'ACES i un equip de tècnics de Turisme i Esports del comú es van desplaçar fins a la cota 2.000 de Naturland per conèixer les instal·lacions i ja a la tarda van tenir l'oportunitat de conèixer el pilot de trial, Jeroni Fajardo que els va oferir una petita exhibició a una zona boscosa de la Rabassa. També van anar fins al coll de la Gallina on els esperava l'exciclista, Joaquim Rodríguez amb qui van conversar. La jornada va acabar amb la cerimònia de defensa de la candidatura de la parròquia celebrada novament a casa comuna amb la intervenció del cònsol i un seguit de tècnics del comú, LAUesport i Naturland.

PUBLICITAT
PUBLICITAT