PUBLICITAT

El batlle manté la suspensió cautelar de la junta de Ctrasa

  • Creixen les discrepàncies entre els socis pel contingut de l'assemblea extraordinària
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Vista exterior de Ctrasa Foto: TONY LARA

La segona convocatòria de l'assemblea general extraordinària de Ctrasa prevista per ahir a la tarda tampoc va dur-se a terme, després de l'aute del batlle dictant l'ajornament com a mesura cautelar de caràcter urgent. El Batlle va respondre així per segona vegada al requeriment fet divendres passat pels socis privats, Cespa i Novergie.

Els socis majoritaris, FEDA i el Govern, disposen de cinc dies hàbils per respondre per escrit al batlle i, posteriorment, aquest ha de dictar la decisió final sobre si l'assemblea general extraordinària queda suspesa definitivament o per contra s'ha de dur a terme. Si passa això darrer, la societat tindrà quinze dies per tornar a convocar la reunió.

Els socis majoritaris de Ctrasa van presentar el requeriment perquè entenen que els acords que es prenguessin en base a l'ordre del dia de la convocatòria vulneren el principi de legalitat i el dret a la jurisdicció. Segons els socis privats, el primer punt de l'ordre del dia era la reducció i ampliació simultània de capital i posterior reducció, un acord que comporta forçosament modificar els estatuts de la societat. Aquest tipus de modificació només es pot fer per llei, segons l'article 2, apartat d de la Llei de finances públiques, i segons l'article 52 dels estatuts de la societat.

Les acusacions del govern / Per la seva banda, el Govern va emetre ahir un comunicat on acusava els socis privats Cespa i Novergie de «fer prevaldre els seus interessos particulars als interessos de la societat i als interessos generals», en relació a la demanda de la Batllia i l'ajornament de la reunió. Consideren un contrasentit «procedir al retorn del capital als socis, abans de plantejar les mesures en ordre a la viabilitat de la societat», segons van exposar en el comunicat.

El text de l'Executiu també manifesta que el Govern «entén que l'ampliació de capital projectada no pot generar cap perjudici, doncs no és en detriment de la societat, ni dels socis» sinó que «reforça la viabilitat i solvència de la societat». Per la qual cosa, va reiterar les discrepàncies amb la resta de socis i el propi Batlle i es va mostrar convençut de la idoneïtat de la celebració de l'assemblea.

Vulneració de drets / D'altra banda, i suposant que s'aprovés el canvi estatutari per tal de fer l'ampliació de capital i es portés davant del futur Consell General per tal de procedir a la votació de la nova llei que modificaria la de l'any 2007, s'estaria vulnerant el dret a la jurisdicció, segons asseguren els socis privats.

Si finalment aquesta situació passés deixaria sense contingut la demanda interposada per Cespa i Novergie el novembre passat, tal i com van assegurar a l'ANA els propis socis. Amb tot, significaria una ingerència del poder legislatiu sobre el judicial, ja que es tracta d'un litigi en curs pel qual demanen que s'executi la modificació de la llei que va reduir el capital social l'any 2007 i se'ls pagui l'import corresponent.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT