L'Atlètic es queda sense marge

El líder obté un empat contra la UE mentre l'Inter i el FC Santa Coloma no fallen

Víctor Pérez, de l'Atlètic, aguanta la pilota pressionat per 'Tino' Mendoza, de la UE, en el duel d'ahir pel lideratge de la Lliga Multisegur Assegurances. | FAF

El duel entre primer i segon classificat, Atlètic i UE, va acabar en unes taules que han beneficiat els altres dos equips de la part alta. Inter i FC Santa Coloma van resoldre els seus partits de la jornada 11 amb golejades i se situen segon i tercer, respectivament. La distància ara entre el primer i el quart és de 3 punts. En la 'final' de la part baixa de la taula, tambE va haver-hi repartiment de punts entre Ordino i Penya Encarnada que deixen el Sant Julià com a cuer en solitari.

FC SANTA COLOMA 6 – ENGORDANY 0

Duel entre quart i cinquè classificats, separats per 9 punts, amb el FC Santa Coloma a la recerca de 3 punts que l'apropin una mica més al lideratge. Abans dels 10 minuts de joc, la primera gran ocasió del partit. Era pels colomencs. Centrada des de la banda esquerra i rematada amb el cap de Kilian Grant, al pal.

Els de Dimitri Cherisev dominaven i arribaven amb perill a l'àrea contrària. Així, a la mitja hora, va arribar el primer gol. Centrada des de l’esquerra de Valadzko que Eloy Gila, al primer pal, convertia en el primer gol del partit. Després d'una primera part de clar domini colomenc, a la represa l’Engordany va sortir decidit a buscar l’empat.

Pocs segons s’havien disputat i Sebas feia una rematada creuada, fora. Als 4 minuts, però, feia el segon el FC Santa Coloma. Virgili rebia una passada a l’espai, i la col·locava, pràcticament sobre la línia, al cap d’Eloy Gila, que no va perdonar.

Encara respirarien més tranquils els colomencs abans de l’hora de joc. Tornava a aparèixer Gila, que picava la pilota davant Jesús Coca i quan ja entrava, apareixia Spano, que no podia evitar fer-se el tercer. Just a la jugada següent, acció de contraatac dels colomencs. Coto rebia una pilota llarga al mig del camp i posava rumb a porteria. A l’interior de l’àrea rebia penal. Ell mateix transformava en el 4-0. El cinquè, no trigaria a arribar.

Minut 65 i jugada a l’interior de l’àrea de l’Engordany. Un embolic, que resolia Miguel López amb un fort xut. Abans del final, el sisè. Al 84 Novoa signava la mitja dotzena en una acció a l’interior de l’àrea petita.

INTER ESCALDES 12 - SANT JULIÀ 0

Monòleg absolut del vigent campió davant el cuer, que acumula 8 derrotes seguides. Als 10 minuts, el marcador ja reflectia un imponent 3-0. El primer, un gol de bandera d'Aridai, el segon obra de De la Torre i el tercer, de nou d'Aridai. L'Inter no va afluixar el ritme. Un gol pot ser decisiu a final de temporada i els d'Otger Canals van seguir buscant la porteria contrària en busca d'una golejada.

Al descans ja portaven set gols els escaldencs. De la Torre, Artigas en dues ocasions i Aridai tancaven aquest marcador d'escàndol al descans. I a la segona part, encara es veurien 5 gols més. Artigas va enviar la pilota a la xarxa en dues ocasions per fer pujar el seu 'pòquer' particular de gols. També marcaria Aridai per anotar-se un altre 'pòquer'.

També marcarien Sascha Andreu i Iñigo Sánchez, gols que sumats al doblet de De la Torre a la primera part feien pujar un 12-0 que s'erigeix com la golejada més gran en el què portem de lliga.

UE SANTA COLOMA 0 - ATLÈTIC ESCALDES 0

Duel pel lideratge entre UE Santa Coloma i Atlètic Club Escaldes. Els colomencs havien de guanyar per un mínim de dos gols per treure-li la primera posició als escaldencs.

En un partit sense gaires ocasions, la primera oportunitat va trigar 39 minuts en arribar, però va ser molt clara. Pèrdua de pilota de l’Atlètic en camp propi, i Faysal, que veia Víctor López descol·locat, i li enviava un xut que agafa el porter fora de lloc, amb la fortuna que la pilota va anar a picar el pal. Ja a la segona part tornava a aparèixer Faysal, ara amb un xut que s’estavellava al lateral de la xarxa.

Passada l’hora de joc, una més pels de Boris Antón. Ara amb una passada per Paulino a l’interior de l’àrea que volia resoldre el jugador portuguès, però Víctor Lópezva impedir el gol. L’Atlètic ho provava al minut 70. Era una acció de Riverola, que retallava des de la frontal i anava guanyant metres fins a arribar pràcticament a la línia de fons. Un cop allà, centre-xut que no trobava rematador.

Al final, el marcador no es mouria amb els dos equips més preocupats per no encaixar.

FC ORDINO 1 - PENYA ENCARNADA 1

Autèntica 'final' de la part baixa de la taula. Sumar els 3 punts permetia als dos equips allunyar-se de la zona vermella. L'Ordino va ser el primer en avisar amb dues accions als deu primers minuts de Pubill i Pedro Lobo.

La rèplica, de Briega i Miguel Ruiz, tampoc arribaven a bon port en una primera part amb arribades a les dues porteries. Al minut 28 va arribar el primer gol. Pubill rebia dins l'àrea, feia un toc desperó per superar el seu rival i feia la passada de la mort perquè Junior enviés la pilota al fons de la xarxa. En la següent acció, arribaria l'empat.

Gran acció individual de Briega per la dreta, que centrava ras al primer pal perquè Zama, de primeres, encertés a superar Ibáñez. Amb l'1-1 es va arribar al descans.

Tot estava obert de cara a la segona part, però tots dos equips, molt cauts en els atacs per no veure's sorpresos a la contra, gairebé no van arribar amb perill a l'àrea contrària.

La va tenir Ferrer al descompte, però Ibáñez va resoldre bé perquè el partit acabés amb un repartiment de punts que deixa el Sant Julià com a cuer en solitari.