PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Gina del Rio torna a pujar al podi als cinc quilòmetres de la Copa d’Itàlia

Vila és 28a i Grioche 52è en les seves respectives proves i categories

Per El Periòdic

Del Rio al podi.
Del Rio al podi. | FAE

Amb tots els equips nacionals de França, Alemanya, Àustria i Itàlia a Livigno, la cita de la Copa d’Itàlia d’esquí de fons d’aquest cap de setmana va acabar sent una competició de molt alt nivell en què els fondistes andorrans van lluitar per estar el més endavant possible.

De fet, si dissabte Gina del Rio guanyava la cursa sprint, ahir, a la prova de cinc quilòmetres, va tornar a pujar al podi, en aquesta ocasió com a tercera classificada.


Per la seva part, Carola Vila va disputar la distància de 10 quilòmetres de categoria absoluta. L’andorrana va finalitzar 28a amb 26.44,1, a 2.01,4 de la vencedora. Finalment, Quim Grioche va ser 52è d’un total de 165 fondistes que van disputar els 10 quilòmetres de categoria júnior masculina. Grioche va marcar un crono de 23.32,6, a +1.48 del guanyador.

 

Les decles: Xabier del Val - Tècnic de la FAE

 

-Sobre Gina del Rio: «Ara mateixa Nadine Laurent és una referent en categoria júnior. Ja l’any passat dominava la categoria i estar a 10 segons d’ella està molt bé», ha explicat el tècnic Xabier del Val. A la cursa han participat 87 corredores.

-Sobre Carola Vila: «Carola ha començat la temporada amb sensacions estranyes, l’està costant trobar el ritme de cursa i avui ha sigut una carrera que no ha acabat com ella hagués volgut, però esperem que poc a poc vagi agafant el ritme i vagi a millor», ha dit Del Val, que ha destacat que, precisament, aquest cap de setmana de competició estava programat per a l’equip precisament per a ser un tret de sortida i començar a buscar el ritme òptim.

-Sobre Quim Grioche: «Quim ha rendit bastant bé. Hi havia moltíssima gent, i si bé la posició no sembla atractiva, el temps que ha marcat està bastant bé. Una pena, a més, perquè ha començat molt fort i, de les cinc voltes que havien de fer, en l’última ha baixat un pèl i això li ha fet perdre els 10-15 segons que eren importantíssims. En tot cas les sensacions són bones i estem contents».

La pròxima cita de l’equip andorrà serà la setmana que ve (3 i 4 de desembre), amb la Copa d’Europa de Santa Caterina Valfurva (Itàlia).

PUBLICITAT
PUBLICITAT