PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Aprofitar l’ocasió

L’FC Andorra es veu les cares amb un Eivissa cuer i en hores baixes per continuar somiant amb el play-off

Per David Sansaloni

Els jugadors de l’FC Andorra celebren un dels quatre gols davant el Lugo en l’últim partit de lliga disputat.
Els jugadors de l’FC Andorra celebren un dels quatre gols davant el Lugo en l’últim partit de lliga disputat. | @FCANDORRA

L’FC Andorra afronta una nova cita de lliga, la 17a, i en aquesta ocasió els tricolor han viatjat a Eivissa per mesurar-se al conjunt local, avui a partir de les 21.00 hores en la que serà la trobada que tanqui la jornada. Després d’aconseguir una còmoda victòria la setmana passada per 4-0 davant el Lugo, ara els jugadors dirigits per Eder Sarabia intentaran prolongar una bona dinàmica que va començar fa tres partits (Copa del Rei, Copa Catalunya i l’últim de lliga).


Al davant tindran una oportunitat d’or per consolidar-se a la part alta de la taula i somiar per lluitar pel play-off, i és que l’Eivissa ara mateix és el cuer de la Segona Divisió, amb tres victòries, tres empats i 10 derrotes. Els de les illes balears, a més, van cessar el ja exentrenador, Juan Antonio Anquela, a mitjan setmana, i en aquest partit serà el secretari tècnic Carlos Sánchez qui dirigeixi l’equip. En la que és la seva segona temporada en la divisió de plata, l’Eivissa ha canviat d’entrenador en cinc ocasions, i el que s’assegui ara serà el tercer d’aquest any.


Aquest panorama ha fet que l’anàlisi per afrontar la trobada per part dels del Principat hagi sigut una mica complicat. «Havíem estudiat els mètodes d’Anquela, però ara anirem a veure què ens podem trobar, tot i que penso que no serà gaire diferent pel recent del tema», va dir Sarabia. Pel que fa als seus homes, el tècnic basc va assegurar que «arribem en un molt bon moment. Veig a l’equip molt inspirat, precís, amb els objectius clars i molta convicció».


L’FC Andorra i l’Eivissa són vells coneguts, i és que van coincidir en la temporada 2020-2021, en la qual tots dos conjunts militaven en Segona B (ara Primera RFEF) i el seu propòsit era ascendir a la Segona Divisió. L’Eivissa ho va acabar aconseguint, però els tricolors es van quedar pel camí, concretament en el play-off en perdre l’eliminatòria contra la Reial Societat, que els va eliminar en semifinals. No obstant això, els andorrans van disputar aquesta fase gràcies al fet que l’Eivissa va vèncer el Nàstic en l’última jornada de campionat.


Lluny d’aquells temps, ambdós equips «hem evolucionat molt», va declarar Sarabia, i ara són els tricolor qui treuen un clar avantatge, situant-se novens amb 24 punts a la classificació, a només tres del play-off. Per la seva part, l’Eivissa és cuer, 22è, amb 12 punts, i a cinc de la salvació.

 

Amb confiança

 

L’FC Andorra, tal com va dir Sarabia, arriba en un dels seus millors moments de la temporada, amb gairebé més d’una setmana de descans (en haver jugat el seu últim duel fa més de set dies), tres victòries consecutives en diferents competicions i havent realitzat «uns darrers entrenaments de molt nivell». Per al tècnic tricolor, «hem de ser conscients que la clau del partit estarà en si som o no capaços de demostrar un gran nivell», més enllà de la situació que estigui travessant l’Eivissa, va comentar Sarabia.

La nota negativa és la baixa de Mustapha Bundu, que després de jugar el millor partit de la temporada davant el Lugo va caure lesionat. L’extrem estarà fora unes quatre setmanes, segons va explicar el club, però Sarabia es mostra optimista i va assegurar que «no és tan greu com sembla». L’altre que tampoc estarà és Petxarroman, que va tornar al Principat després d’estar uns dies a Lezama amb l’Athletic Club per continuar la seva recuperació.


Tot i la dolenta situació actual, l’Eivissa té alguns jugadors de renom, com són Coke (exjugador del Sevilla, Llevant i altres equips de la Primera Divisió) o Nolito. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT