PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Govern aprova contribucions voluntàries per valor de 150.000 euros als Fons i Programes de les Nacions Unides a Nova York

L'Executiu també fa donatius al Pakistan, l’Organització Internacional de la Francofonia i a la Fundació Aigua de Coco

Per El Periòdic

Imatge d'arxiu de la ministra Maria Ubach.
Imatge d'arxiu de la ministra Maria Ubach. | SFGA / JAVILADOT

L'Executiu, a proposta de la titular d’Afers Exteriors, Maria Ubach, ha aprovat aquesta setmana diverses contribucions voluntàries als Fons i Programes de les Nacions Unides a Nova York, per un import total de 150.000 euros. Mitjançant aquestes contribucions, el Govern dona suport a les iniciatives d’aquest organisme internacional que compleixen amb els criteris i les prioritats establerts en el Pla rector de la cooperació andorrana.

D'aquesta manera, el Principat dona suport a l’Entitat de les Nacions Unides per a la igualtat de gènere i l’empoderament de la dona, amb 40.000 euros; al Fons de les Nacions Unides per al Medi Ambient, amb 15.000 euros; al Fons de les Nacions Unides per a la Infància, amb 20.000 euros; a l’Oficina de la representant especial del secretari general sobre els temes dels infants en conflictes armats, amb 25.000 euros; al Fons Fiduciari Voluntari per a l’Assistència en l’Acció contra les Mines, amb 10.000 euros; al Programa de les Nacions Unides pel Desenvolupament, amb 10.000 euros; al Fons Central de Resposta a Emergències de Nacions Unides, amb 10.000 euros; i finalment, una contribució al Fons de Desenvolupament de Capital de les Nacions Unides, de 20.000 euros.

Per a les contribucions d’enguany s’ha considerat la prioritat que estableix el Pla Rector, a favor de l’educació i formació de les nenes i les dones en els països en desenvolupament. També es té en compte la transparència en la comunicació i l’eficàcia del Fons a l’hora de gestionar les contribucions. 

Altres aportacions solidàries

En la mateixa sessió del Consell de Ministres, i també a proposta de la ministra Ubach, el Govern també va aprovar una a contribució voluntària a l’Organització Internacional de la Francofonia al Fons de solidaritat La Francophonie avec Elles, dedicat a les dones i nenes en situació de vulnerabilitat per un import de 30.000 euros. Arran de la situació d’emergència sanitària global actual, i en coherència amb una de les estratègies prioritàries de l’organització com és la igualtat de gènere, aquest organisme va crear, l’any 2020, un mecanisme de solidaritat per ajudar les dones i nenes que es troben en situació de vulnerabilitat i que, de manera més específica, es veuen afectades de primera mà per les conseqüències de la pandèmia de la covid-19 a l’espai francòfon i, de manera més concreta, al continent africà i al Carib.

D'altra banda, es va donar el vistiplau a una donació de 15.000 euros en concepte d’ajuda humanitària d’emergència al govern de Pakistan per respondre a la situació causada per les inundacions que van afectar el país a finals del passat mes d’agost. El fenomen meteorològic del monsó ha estat enguany especialment devastador, i es calcula que ha caigut tres cops més aigua que l’habitual. Aquest episodi ha provocat importants inundacions, causant la mort de més d’un miler de persones, i impactant greument a més de sis milions d’habitants. 

En darrera instància, es va aprovar l’atorgament d’una subvenció per un import de 7.214 euros per al projecte Suport al desenvolupament personal de joves vulnerables a través de l’educació, l’art i la música, a favor de l’entitat Fundació Aigua de Coco. El projecte vol garantir el funcionament del Centre d’Acollida Socioeducatiu i Musical, a la població de Tuléar, a Madagascar, durant l’any escolar 2022-2023 mentre que es finalitzen les obres de la nova infraestructura d’aquest centre.  

PUBLICITAT
PUBLICITAT