Capaços de tot

El MoraBanc venç el Força Lleida (90-75) en un partit amb moments de tota mena i manté el lideratge

Per David Sansaloni

Llovet realitza una cistella davant la pressió de Carrera en una jugada del partit d’ahir al Poliesportiu entre el MoraBanc i el Lleida. | Dani Catalán - BCA

El MoraBanc va aconseguir ahir una victòria d’or al Poliesportiu en vèncer el Força Lleida per 90-75. Els andorrans sumen la seva setena victòria a la LEB Or i continuen  invictes a casa, en un partit que va tenir moments de tota mena, amb avantatges còmodes per als locals i situacions de vida per al Lleida.

El partit no va poder començar millor per als tricolor, i és que ràpidament van posar el 10-0 en el marcador, mostrant-se molt sòlids en defensa i anotant en pràcticament tots els atacs efectuats. El triples d’Andric i Dee van acabar per obligar el tècnic visitant, Gerard Encuentra, a aturar la trobada quan encara no havien passat ni cinc minuts. Els catalans no van saber trobar els tirs lliurats, errant en cada ocasió, i la lluita entre Carrera i Andric va decantar-se en aquest període pel jugador tricolor, un punt clau per continuar eixamplant el marcador.

La intensitat imposada pel conjunt del Principat va estar acompanyada per l’empenta del públic, que es va alçar del seient en més d’una ocasió, però sobretot amb un triple de Dee des de gairebé el migcamp que deixava clar l’estat de gràcia del tirador (18-2). El quart somiat va acabar amb una lleugera embranzida del Lleida, però amb el 22-9 i una superioritat general clar dels andorrans.

El ritme no va afluixar durant l’inici del segon quart i el MoraBanc va fer mal al contraatac, aprofitant la desconnexió de Carrera. La peça clau del Lleida estava completament apagada, i el nerviosisme li va passar factura amb una tècnica. Tot i això, la meitat dels punts dels catalans van ser obra de Carrera, però els 11 de Dee i una defensa gairebé immillorable van servir per establir el 31-14. No obstant això, del +21 d’avantatge es va passar al +14, a conseqüència dels punts d’Urtasun des del triple i la dificultat del MoraBanc per jugar en estàtic (35-21).

L’actuació arbitral va anar agafant importància, amb un teòric favoritisme local, fet que va acabar amb Encuentra expulsat abans del descans. Amb aquest context, Dee va continuar fent de les seves, acompanyat de l’afició i al crit d’MVP, per arribar al descans amb el 51-29.

Un triple de Juan Rubio va obrir el tercer període, continuant la festa anotadora del conjunt tricolor, però l’avantatge de 26 punts va anar diluint-se a poc a poc fins a arribar al 63-52. Els atacs tricolor no van tenir efecte, la pilota no va voler entrar, i l’encert exterior del Lleida i les puntades de Carrera, van donar vida als visitants. Tant va ser així que, tot això sumat a la fragilitat defensiva dels del Principat van permetre els catalans arribar als últims 10 minuts a només nou punts (69-60).

A la banqueta, les cares dels jugadors dirigits per Natxo Lezkano deixaven entreveure el cansament a causa de la intensitat mantinguda fins al moment. De fet, aquesta tessitura que va agafar la trobada va impedir l’entrada d’homes com Maric, que tot i no estar al 100% podia gaudir de minuts, i Rafa Luz, que per a sorpresa de tots va entrar en la convocatòria.

Els 21 punts d’Urtasun, fins al moment, van desfer els tímids intents dels tricolor per eixamplar l’avantatge de nou, i quan el marcador es va moure entre els set i nou punts de diferència va aparèixer Czerapowicz (17 punts) per posar el 80-67. Quan faltaven quatre minuts pel final, el MoraBanc ja estava en bonus, mentre que el Lleida no portava cap falta. Les pulsacions van anar en augment, i aquest fet no va beneficar els de Lezkano, que es van adormir en un parell de jugades. L’avantatge aconseguit va posar el 85-75 quan faltava un minut, i gràcies, és clar, a unes últimes aportacions de Dee, el MoraBanc va tancar el partit amb un favorable 90-75.

Les claus

• Inici: El MoraBanc va tenir un primer quart somiat, registrant un 22-9 al marcador i unes sensacions generals de domini clar.

• Encert: Els tricolor van estar especialment encertats, sobretot des de la línia exterior, i també fent-se notar a la pintura.

• Letargi: Tal com va passar contra el Burgos, el MoraBanc va tenir moment per l’oblit, on semblava que no sortia res.

• Caràcter: En el moment en què pitjor estaven les coses, els andorrans van saber aguantar i treure el caràcter per sentenciar.

El destacat: Johnny Dee

-Tirador: Dee va ser el responsable que el MoraBanc pogués adquirir un ampli avantatge, controlant les situacions de possessió i materialitzant amb tirs de tres.

-Sense por: La pressió no va poder amb el jugador, que en cada possessió semblava el més tranquil i, a la vegada, el més àgil a l’hora de carregar els llançaments.

-MVP: Sota el crit d’MVP (millor jugador del partit) va sortir ahir Dee del Poliesportiu, amb una afició entregada gràcies a una actuació per al record.