PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Bus gratuït a Ordino Arcalís en la temporada d’hivern

Hi haurà tres freqüències al matí i tres més a la tarda

Per El Periòdic

La taula de dinamització, ahir a Ordino.
La taula de dinamització, ahir a Ordino. | Comú d\'Ordino

El Comú d’Ordino referma el seu impuls al transport públic de la parròquia amb la implementació del servei de bus gratuït entre Ordino i l’estació d’Arcalís que permetrà als residents i turistes anar fins a pistes passant per tots els pobles. El servei del Freebus, el cost del qual està assumit a mitges entre Secnoa i el comú, està ja preparat per entrar en funcionament tan bon punt s’obri l’estació, i estarà en circulació durant tota la temporada. 

De dilluns a diumenge, cada dia de la temporada d’hivern, hi haurà tres freqüències al matí d’Ordino a Arcalís: 08.30, 09.30, i 10.30 hores; i tres freqüències a la tarda d’Arcalís a Ordino: 15.00, 16.00, i 17.00 hores. La de les 09.30 i la de les 16.00 hores cobriran la zona del coll d’Ordino, fins a l’hotel Babot, ja que un dels objectius és donar servei al turista a més del resident, informen des del comú. L’estació d’esquí d’Ordino Arcalís és el principal actiu i motor de la parròquia, com demostren les xifres de balanç de l’estiu amb 70.000 visitants, presentades a la taula de dinamització. 

En el marc de la reunió es va fer un balanç de les accions realitzades el darrer estiu, tant en l’àmbit comunal com de l’estació, i els resultats obtinguts durant el 2022 d'acord amb el pla de dinamització, endegat l’any 2020, i que s’allargarà el 2023. D’entre les xifres presentades, destaquen les 13.800 consultes, que s’han registrat a través dels punts Parl’App de Riberamunt i els set indicadors de la Ruta del Ferro. La senyalització inclusiva a la parròquia es troba en 30 punts diferents i respon a un compromís assolit pel comú, des de l’àmbit turístic, que s’ha completat aquest estiu. Pel que fa a les lectures del QR de l’itinerari Riberamunt es registren 25.000 consultes. A més de la funció inclusiva, la informació audiovisual ha permès reduir el paper i eliminar les guies de la Ruta del Ferro impreses.

PUBLICITAT
PUBLICITAT