PUBLICITAT

La Policia renova el portal web

  • La pàgina ofereix consells per evitar ser víctimes de determinats delictes i també de protecció de menors
E. A.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
L'agent Carles Iglesias i el director de la Policia, Jordi Lluís, presenten la nova pàgina web, ahir Foto: TONY LARA

Facilitar la comunicació amb la ciutadania, oferint-li una eina útil, i, en una segona fase, brindar la possibilitat de fer tràmits en línia. Aquests són els objectius que persegueix el nou portal web del Cos de Policia (www.policia.ad), que es va presentar ahir en públic. De moment, l'espai recull, entre d'altres, notícies, tota la normativa vigent en qüestió d'ordre públic i consells per evitar ser víctimes de determinats delictes. Ara bé, abans de l'estiu, la previsió és que la pàgina permeti fer determinats tràmits, com ara el pagament de les sancions de circulació.

Tal com va avançar ahir el director de la Policia, Jordi Lluís, després de presentar la nova web als mitjans de comunicació, el Departament de Premsa i el Departament d'Informàtica ja han engegat un procés per analitzar quins tràmits es poden arribar a fer en línia, és a dir, sense la necessitat de presentar-se físicament als despatxos policials. Un dels tràmits que es preveu que es puguin fer d'aquesta manera –amb tota probabilitat, «abans de l'estiu»– és el pagament de les sancions de circulació. «Hi ha gent que no paga les sancions de circulació, que normalment no són gaire importants, perquè no pot desplaçar-se, en hores de feina, fins al despatx de la Policia. Això no es vol introduir amb voluntat recaptatòria –no imposarem ni més ni menys sancions–, sinó per facilitar el tràmit als ciutadans», va puntualitzar Lluís.

A la llarga, a més, es podran fer altres gestions, com ara presentar denúncies on line d'objectes perduts. En aquest cas, però, l'afectat haurà d'acabar anant igualment a la comissaria, només per signar la denúncia. Tot plegat, per anar cap «al que arreu s'anomena l'e-administració», segons va indicar el director del Cos.

Prevenir delictes

El nou web fa especial incidència en la prevenció de determinats delicte. Per aquest motiu, el portal ofereix consells per evitar ser víctimes de furts, furts amb força, estafes per culpa de realitzar pagaments amb targetes de crèdit o delictes relacionats amb internet. A més, hi ha un apartat específic dedicat a la protecció del menor i un altre que tracta de la detecció del consum d'estupefaents.

Sobre aquesta qüestió, Lluís va aclarir que «més que donar a conèixer quin tipus de drogues existeixen i quins efectes tenen, el que es pretén és oferir una guia sobre les conductes que s'associen al consum d'estupefaents». D'aquesta manera, va afegir el director de la Policia, «qui accedeixi al portal sabrà com detectar el consum d'estupefaents a partir de determinades conductes. Com a pare, crec que és molt útil disposar d'aquesta informació».

D'altra banda, el nou web inclou un apartat on es recull tota la normativa de l'àmbit legal i processal pel que fa a l'ordre públic «Avui podem trobar centralitzada tota aquesta informació, amb tots els decrets vigents en matèria d'ordre públic», va subratllar Jordi Lluís.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT