PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Irineu Esteve afronta una doble cita de Copa del Món

La primera parada serà a Ruka amb la prova dels 10 quilòmetres clàssics

Per El Periòdic

Esteve durant un entrenament aquesta setmana.
Esteve durant un entrenament aquesta setmana. | FAE

L’equip de fons de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE) afronta un cap de setmana d’estrena pel que fa a la temporada competitiva en neu, i ho fa a dues seus diferents. La primera, a Ruka, Finlàndia, amb la celebració de la Copa del Món, on hi serà Irineu Esteve. La segona, a Livigno, on Carola Vila i els joves Quim Grioche i Gina del Rio correran les curses de Copa d’Itàlia per començar a agafar el ritme necessari.


A l’última estada a Davos, l’equip ja pensava en les pròximes curses, i aquestes no s’han fet esperar. Aquest cap de setmana, l’estructura es dividirà en dos fronts d’actuació, a Finlàndia i Itàlia, amb la intenció d’engegar les maquinàries, segons va explicar la federació.


A Ruka, la Copa del Món arriba amb Esteve a la sortida de la cursa dels 10 quilòmetres clàssics prevista per avui, i els 20 quilòmetres patinadors en persecució que estan programats per demà. Ambdues cites es presenten importants per començar a mesurar els rivals de cara a una temporada amb molts reptes. Les dues curses començaran, tant avui com demà, a les 13.30 hores.


«Vam venir de Davos directament a Ruka, i hi ha unes condicions que estan bastant bé, perquè no fa molt fred. Estem a -3 graus o -4 graus, que per ser les primeres carreres del nord està molt bé», va detallar el responsable de la secció de fons, Joan Erola. Tanmateix, el tècnic va afegir que «hi ha molta humitat, poca neu, però la pista està bastant bé», mentre que pel que fa a Esteve «està bé, ha pogut treballar en condicions a Davos. Arribem amb ganes a les curses i amb bones sensacions». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT