PUBLICITAT

Ordino

L’enquesta per la consulta sobre el laboratori acumula uns 400 vots

Dolsa aclareix que encara no s’ha dut a terme cap recompte però que la gran part està a favor del plebiscit

Per Pol Forcada Quevedo

Un moment de la sessió de Consell de Comú, ahir.
Un moment de la sessió de Consell de Comú, ahir. | Comú d\'Ordino

El conseller de la formació X’Ordino, Enric Dolsa, va explicar ahir, durant la roda de premsa posterior a la sessió del Consell de Comú, que prop de 400 persones havien participat en l’enquesta online per «sol·licitar al comú una consulta popular» sobre el laboratotori P3 de Grifols. En aquest sentit, Dolsa va assenyalar que encara no s’ha fet cap recompte, però que la gran part de participants demanen el plebiscit. El conseller també va remarcar que «la democràcia és això, expressar-se a través d’una urna. Si surt que sí, s’hauran de prendre les mesures escaients, i surt el contrari, ho haurem d’acceptar». 

Preguntat sobre si aquesta consulta es pogués estendre a tot el país més enllà de fer-la només a Ordino, el conseller de Movem Ordino, Jean-Michel Armengol, va apuntar que primer s’ha de veure el resultat a la parròquia per saber «quin és el sentiment de la població». Per ampliar l’acció en l’àmbit nacional, Armengol va assenyalar que «es podria fer mitjançant un moviment polític o una plataforma apolítica», considerant aquesta última com la millor opció perquè «permet tenir les coses més clares, i potser més pausades i tranquil·les a l’hora de debatre». 

Per contra, el cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés, va assegurar que «nosaltres no canviarem la nostra postura», i va reiterar que «no té cap sentit fer aquesta consulta perquè és un projecte aprovat des de fa dies» i que «el comú ha fet el que havia de fer i és el Govern qui tira endavant el projecte».

Així mateix, valorant la reunió de poble que van organitzar Dolsa i Armengol dimecres sobre el laboratori P3, el conseller de X’Ordino va carregar contra la consellera general no adscrita, Carine Montaner: «Va haver-hi un gran problema i ho direm amb noms i cognoms, la senyora Carine Montaner». «Em va donar la sensació que va venir a començar la seva campanya electoral a Ordino. Volia rebentar la reunió», va afegir. Mortés també va parlar sobre les declaracions de Montaner contra l’exministre de Salut, Joan Martínez Benazet: «El que no s’ha de perdre mai és el respecte a les persones».

Pel que fa als punts tractats en la sessió, el Comú d’Ordino va aprovar per unanimitat l’ampliació del contracte de Secnoa per a la concessió de 10 anys més d’Ordino Arcalís amb motiu de les pèrdues causades per la pandèmia. Aquesta xifra equival al 20% màxim que es permet per llei. Així, el contracte expirarà el 2078. Relacionat amb això, Dolsa va considerar aquesta dada «un pèl exagerada i desequilibrant», mentre que Mortés va assenyalar que faltarien inclús més anys per poder recuperar les pèrdues. 

Durant la sessió, els consellers també van aprovar la regularització de l’aparcament sobre el riu d’Arcalís i es va denegar la sol·licitud d’una envasadora d’aire per utilitzar els escuts de la parròquia i de la Reserva de la Biosfera, un fet pel qual Dolsa va felicitar la corporació. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT