PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Massana i Ordino s’uneixen per potenciar l’ús de la deixalleria

S’ha desenvolupat un web per publicar els objectes que encara tenen vida útil

Per El Periòdic

Una usuària consultant el lloc web de la iniciativa.
Una usuària consultant el lloc web de la iniciativa. | Comú de la Massana

Fins al pròxim 27 de novembre, Andorra i moltes institucions s’han sumat a la Setmana Europea de la Prevenció de residus, una iniciativa que busca sensibilitzar sobre la gestió dels residus, fomentar accions sostenibles i fins i tot ajudar a canviar el comportament de consum dels ciutadans. Per aquest motiu, els comuns de la Massana i d’Ordino s’han unit per potenciar l’ús de la deixalleria de les Valls del Nord sota la campanya Komtoka.

Aquesta acció té com a objectiu allargar la vida dels objectes, per seguir amb l’economia circular i contribuir amb el medi ambient. La campanya ha volgut adaptar les tres R (reduir, reciclar i reutilitzar) per reutilitzar, reparar i recuperar. Tres «R» que potencien l’ús de la deixalleria, perquè tots els ciutadans de les parròquies de les Valls del Nord tinguin present que l’opció no és llençar sinó donar-li una segona vida als seus objectes.

De la mà de Pirinenca de Serveis, s’ha desenvolupat un lloc web on la deixalleria podrà publicar els objectes que molts ciutadans han portat i que encara tenen vida útil. Així, s’ha volgut crear una plataforma digital per donar més visibilitat a tots aquests objectes i que qualsevol ciutadà pugui consultar els productes disponibles prèviament a visitar la deixalleria. 

En paral·lel els comuns estan realitzant accions per prevenir els residus, aquests relacionats amb la indústria tèxtil, ja que és el tema de la Setmana Europea de Prevenció de Residus.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT